Нови изисквания за пристигащите на летище Виена

Публикувано:
09:54ч / 22.12.2021г
Брой прочитания:
261
Брой коментари:
0

В съответствие с новите разпоредби на австрийското правителство за влизане в страната, които са в сила от 20 декември, всички пристигащи пътници на летище Виена, трябва да представят не само сертификат, че са ваксинирани или преболедували коронавирус, но и негативен PCR тест или сертификат за поставена трета доза ваксина.

Считано от 20 декември, всички пристигащи в Австрия лица, които са ваксинирани или са преболедували Covid-19, но нямат отрицателен PCR тест или не са получили бустерна доза ваксина, ще бъдат поставени под карантина, от която могат да се освободят след представен негативен PCR тест. Новите правила не засягат деца под 12 години и не се отнасят за бременни и лица, които по здравословни причини не могат да бъдат ваксинирани.

На летището PCR тест може да се направи в Здравния център веднага след пристигане. Ако пробата е взета преди 14 часа, резултатите се получават още същия ден. Здравният център работи всеки ден от 7 до 18 часа. В периода от 24 до 26 декември, както и на 31 декември и 1 януари тестването ще е възможно само до 14 часа. Не се изисква предварителна регистрация.

Цената на PCR теста за възрастни е 69 евро, а за деца до 18 години 49 евро. Досега на летище Виена са направени общо 300 000 PCR и антигенни тестове. Освен тестване за коронавирус, центърът предлага и други медицински услуги в областта на общата медицина, дерматологията, ортопедията и вътрешните болести.

Източник: Бюро за международни връзки на Община Виена в София