Коледни маршрути на Библиобуса на Столична библиотека.

Публикувано:
12:41ч / 22.12.2021г
Брой прочитания:
273
Брой коментари:
0

На 22 декември 2021 г. Библиобусът на Столична библиотека ще посети с благотворителни коледни инициативи Центъра за настаняване от семеен тип за деца и младежи с увреждания в Овча купел, Дома за стари хора в Горна баня и най-старото училище в район “Нови Искър” – 176 ОУ “Св. Св. Кирил и Методий” в село Негован.

Новогодишните подаръци и книги са купени с лични средства на екипа на Столична библиотека. Атрактивни образователни и занимателни игри, ботове и илюстровани книжки ще изненадат децата и младежите от Центъра за настаняване от семеен тип.

За самотните стари хора от Дома в Горна баня – любители на четенето са приготвени търсени и популярни нови книги от български и чужди автори и интересни списания. А учениците на 176 ОУ “Св. Св. Кирил и Методий”, които след посещенията на библиобуса в училището са станали и наши постоянни читатели, ще получат много детски и тийнейджърски книги, роботчета и интерактивни игри.

Сладкиши и други лакомства допълват коледните подаръци за децата и младежите от Центъра за настаняване от семеен тип и за живеещите в Дома за стари хора в Горна баня.

Тази благородна инициатива на милосърдие и съпричастност вече се превръща в традиционна благотворителна кампания на Столична библиотека с празнични дарения и за други домове за социални услуги в София.

Източник: Столична библиотека