Новогодишен оперетен бал в НДК на 28 декември

Публикувано:
11:21ч / 24.12.2023г
Брой прочитания:
282
Брой коментари:
0

С голям успех преминаха Коледните спектакли в Националния музикален театър. Поради големия интерес имаше и допълнително предсталение. За всички почитатели на оперетата обаче има още една възможност да се насладят на любимото изкуство – Новогодишният оперетен бал в НДК! За първа година той се провежда в рамките на Новогодишния музикален фестивал.

Новогодишният оперетен бал на Националния музикален театър се завръща още по-блестящ и вълнуващ. На 28 декември от 19.00 ч. в зала 1 на НДК ще ви очакват любимите солисти, хор, балет и оркестър на Музикалния театър.

Събитието обещава да е най-мащабното за годината, в духа на класическите виенски балове, с най-красивата и романтична музика, завещана ни от оперетните класици – Лехар, Калман и Йохан Щраус – син.

Концерт- спектакълът ще ви впечатли с най-доброто от световната оперетна класика в изпълнение на солистите и хора на Музикалния театър. Специално за вечерта зрителите ще могат да се насладят на впечатляващите хореографии на балета. А всичко това ще се случи и благодарение на вдъхновяващата музика, изпълнена от виртуозните музиканти от оркестъра на Музикалния театър. 

Заповядайте на този грандиозен спектакъл съдаден с много любов и вдъхновение от солистите, оркестъра , хора и балета на Национален музикален театър 

В навечерието на Новата година бъдете с най-красивата и романтична музика на виенската класика!

ПОСТАНОВЪЧЕН ЕКИП

Идеен проект: Еделина Кънева

Режисьор и хореограф: Татяна Янева

Диригенти: Юли Дамянов

Сценограф и координатор на проекта: Пеньо Пирозов

Хормайстор: Людмил Горчев

Концертмайстор: Мария Кирова

Отговорен корепетитор: Румен Трайков

В РОЛИТЕ:

Александър Панайотов, Богомил Спиров, Владимир Грудков, Денко Проданов, Добрина Икономова, Еделина Кънева, Зорница Дамянова, Илона Иванова, Марчо Апостолов, Олга Михайлова-Динова, Пеньо Пирозов, Стефан Петков, Теменужка Трифонова, Христо Сарафов

Хор, балет и оркестър на Музикалния театър

Източник: Музикален театър