Отново „Фортисимо в клас“!

Публикувано:
15:26ч / 01.10.2018г
Брой прочитания:
222
Брой коментари:
0

Най-добрите музиканти на Софийската филхармония отново се включват в образователната програма „Фортисимо в клас“. Рамо до рамо с екипа на детската академия, те за девета поредна година ще разказват на четвъртокласниците истории от света на музиката.

KRASI2 (1)TROMPETМного забава съпътства импровизираните часове, а децата не само се научават да различват инструментите, но и вземат първите си уроци на тях. Заедно с популярни мелодии от филмови класики като „Карибски пирати“ малчуганите се запознават и с произведения на Моцарт, Бетовен и Менделсон, за да разберат, че няма нищо страшно в класическата музика. Дори напротив – тя може да бъде интересна. Освен в София програмата ще бъде представена и в Шумен, Разград, Видин и Враца.

Хари Ешкенази, създател на „Фортисимо в клас“, споделя: „30 от най-добрите музиканти ще имат отговорната задача да въведат децата в света на класиката. Не е тайна, че тази музика развива въображението и интелекта. Опитът показва, че децата нямат никакви предубеждения и към сериозната музика и възприемат с лекота посланията, заложени в нея. Ние си даваме сметка, колко отговорна е нашата задача, но и умеем да се забавляваме наравно с децата. А това е в основата на едно дългогодишно приятелство“.

По традиция „Фортисимо в клас“ ще завърши с голям концерт в зала „България“ под диригентството на Максим Ешкенази и с участието на някои от най-нашумелите звезди на родната сцена.

Фортисимо в клас“ се провежда благодарение на любезната подкрепа на Фондация „Америка за България“.

Източник: Софийска филхармония