Панаирна палата във Виена е готова за прием на заразени с коронавирус

Публикувано:
12:34ч / 18.03.2020г
Брой прочитания:
309
Брой коментари:
0

Виена се готви сериозно за епидемията, обхванала почти целия свят. Една от палатите на панаирния комплекс, известен като Messe Wien, беше преоборудвана и само за няколко дни подготвена за настаняване на хора с леки и средни оплаквания, които трябва да бъдат в карантина, но по различни причини не могат да останат вкъщи. За тях на смени ще се грижат общо 1000 души – лекари, медицински сестри и санитари.

На площ от 15 000 кв. м. са разположени 880 легла, към които има заключващи се нощни шкафчета, лампи и възможност за зареждане на мобилни телефон. Въвички помещения има достъп до безжичен интернет, осигурен е и кетъринг. Организацията се ръководи от Виенския съюз на болничните заведения, който е общинска структура. Във Виена се надяват, че тези места няма да бъдат заети в скоро време, но наличието им все пак е успокоително.

Новият коронавирус е глобално предизвикателство и всеки отделен гражданин, но и институциите и организациите са длъжни да предприемат мерки, за да бъдат готови за пандемията. И китайският, и италианският опит показват едно: необходими са драстични ограничения на движението, тоест  карантина, и сериозно увеличаване на капацитета на здравните служби. Това са най-спешните мерки на повърхността на събитията, които стават неизбежни за европейските държави и за света като цяло.

Източник: Бюро за международни връзки на Община Виена в София