Покана за нови проекти в Капана с фокус френската култура

Публикувано:
11:13ч / 29.08.2017г
Брой прочитания:
180
Брой коментари:
0

Фондация „Пловдив 2019“ в партньорство с Френския институт – България организират конкурс по проект „Капана – квартал на творческите индустрии”. Поканата е насочена към културни организации, куратори и артисти за финансиране на събития и намеси в градска среда в квартал Капана, които да се реализират в периода от ноември 2017 г. до май 2018 г. Фокусът на поканата е върху френската култура като това включва, както директно участие на френски артисти и партньори, така и свързване на идейно и концептуално ниво. Възможностите са за организиране на събития покриват пълния спектър от инсталации, скулптури, функционален и декоративен дизайн в градска среда до пърформанси, изложби, танц, театър, музика, литература, кино, градско градинарство и гастрономия на открито или закрито. Общият бюджет на поканата е 35 000 лв., като не се определя минимална или максимална субсидия за проект, за да се даде възможност на участниците да представят своите идеи и концепции възможно най-реалистично. Крайният срок за кандидатстване е 29 септември 2017 г. Насоките и документите за кандидатстване, на български и на английски език, са достъпни на официалната страница на фондацията: www.plovdiv2019.eu, също и на страницата на проекта: www.visitkapana.bg.

За всички желаещи да кандидатстват фондация „Пловдив 2019“ организира през месеците август и септември информационни срещи в Пловдив и София, в които ще участват и представители на журито.

Отворената покана е четвърта поред, насочена към културни събития и инициативи в рамките на проекта „Капана – квартал на творческите индустрии“. Инициативата цели да поддържа и развива потенциала на квартал Капана като място за изследване, иновации и експеримент в областта на публичното изкуство, културните и творчески индустрии и културния мениджмънт. Чрез серията от мерки, подпомагащи артистичните прояви и предприемачество на територията на Капана, Фондация „Пловдив 2019” цели да го затвърди и развива като първия квартал на творческите индустрии в страната. Трите последователни фази на проекта, от 2014 година досега, дадоха възможност на творците да търсят и намират своето естествено място за изява в квартала. Поредната стъпка цели изява в измерението на европейската култура и вдъхновение и да привлече нови творци и публики към творческия квартал.

Пълното описание на поканата, насоките и документите и формулярите за кандидатстване,  може да изтеглите ТУК на Български език и ТУК на английски език.

 

Източник: Френски институт в България