Покана за участие в конкурса „Моята теза в 180 секунди“

Публикувано:
12:30ч / 12.04.2022г
Брой прочитания:
156
Брой коментари:
0

Университетската агенция на Франкофонията, в партньорство с Френският институт в България и BIC Services Sofia организират четвъртото издание на конкурса „Моята теза в 180 секунди“.

Целта на този конкурс е да даде възможност на настоящи или защитили през изминалата академична година докторанти франкофони, да представят пред разнородна публика от неспециалисти темата на своето изследване. Всеки участник трябва в рамките на три минути да направи ясно, сбито и същевременно убедително, и атрактивно изложение на френски език, на проблемите, по които работи.  Конкурсът « Моята теза в 180 сенунди » предоставя на участниците уникалната  възможност да усъвършенстват комуникационните си способности, като същевременно запознаят по-широка публика с изследванията си. Той е и средство за представяне, и популяризиране на науката и на докторантската форма на обучение. Той също така представлява начин за запознаване с българска научна продукция, както и за засилване на контактите, и обмена между научните среди и обществото.

Конкурсът « Моята теза в 180 секунди » е вдъхновен от състезанието Three minute thesis (3MTMC), което за първи път е организирано през 2008г. в Университета Куинсленд, Австралия. През 2012 г. той навлиза във франкофонското пространство, като вече има издания в повече от  двайсет държави.

Кандидатстването за конкурса « Моята теза в 180 секунди »,  България 2022 е отворено от 1-ви март до 15-ти май  2022 г.

Победителят в националния финал на 15 юни ще участва в регионална селекция и се надяваме да представя България на международния финал, който тази година ще се проведе през есента в Монреал, Канада. За всички участници в националния финал е предвидено специализирано ателие по комуникация в науката от специалисти франкофони.

Ще бъдат раздадени награди за първо (600лв.), второ (400лв.) и трето място, както и награда на публиката.

Цялата необходима информация  за конкурса може да научите на сайта на УАФ:

Изпратете вашата кандидатура на mt180-bulgarie@auf.org / тел. 02 423 48 05

В рубриката Francophonie на сайта ни може да прочетете информацията в оригинал на френски език.

Източник: Френски институт в София