Покана за участие в раздел „Изобразително, приложно изкуство и фотография“ на Международния младежки фестивал на изкуствата „МУЗИТЕ“

Публикувано:
14:10ч / 24.04.2023г
Брой прочитания:
243
Брой коментари:
0

Сдружение „МУЗИТЕ“ Ви кани за участие в Международен младежки фестивал на изкуствата „МУЗИТЕ“ под патронажа на Вицепрезидента на Република България г-жа Илияна Йотова.

РАЗДЕЛ ИЗОБРАЗИТЕЛНО,ПРИЛОЖНО ИЗКУСТВО И ФОТОГРАФИЯ

Възрастови групи за участниците

Първа група – от 6 до 10 г.;

Втора група – от 11 до 14 г.;

Трета група – от 15 до 18 г.

Четвърта група: 18 +

Във всяка възрастова група участниците ще бъдат класирани на I, II и III място и наградени с грамоти, медали и други награди. Възможно е присъждането на специални награди на (за конкурса журито), както и награждаването с безплатно участие в културно-образователни форуми. 

Желаещите участват в конкурсите  с 2 творби на следните теми:

Свободна тема по желание на участника

Душата на морето

Нарисувай МУЗИТЕ

Изобразително изкуство

Участниците предоставят две творби с размер и тема по избор (без ограничения във вида на материалите за рисуване).                                           

Рисунките трябва да са с размери до 35/50 см., като може да се използва всякаква техника: акварел, темперни бои, пастели, графика, флумастер, молив, компютърна рисунка, колаж; Творбите трябва да се паспартират ( рамка по желание ) и няма да бъдат връщани на авторите. На гърба на всяка творба е необходимо да бъде отбелязана избраната тема и данните за автора (име, възраст, населено място).                                        

Приложни изкуства

Участниците /клубове, школи и индивидуални/ предоставят до 2 експоната с тема по избор – скулптури, пластики, декоративни и приложни творби, дърворезба, керамика, текстил и други.

Представените творби участват в експонирана изложба по време на фестивала.

Фото изкуство

Всеки участник представя черно-бели и цветни снимки до 2 броя, с избор на формата и тема по избор за фотографиите. Снимките да са напечатани на хартиен носител. Творбите се надписват с трите имена, възраст, град, държава, адрес, телефон за контакт.

Творбите трябва да съдържат следната информация за автора:

– лично и фамилно име

– навършени години

– контактна информация – име,имейл и телефон на участника или родителя, училището или школата

– организацията, която изпраща творбите  (школи по изобразително изкуство от България и чужбина)

Получаването на наградите се извършва лично или чрез упълномощен представител на участника предварително потвърдил присъствието си на Фестивала през 2023 г. в Созопол.  В случай, че няма лице, което да получи наградите, е необходимо да се свържете с координаторите на конкурса по изобразително изкуство – Дилян Димитров и Лили Спасова.

Сдружение „МУЗИТЕ“ не носи отговорност за непотърсени награди. С акта на предоставяне на своите творби за участие в  конкурса, авторите се съгласяват тяхното произведение да бъде безвъзмездно използвано от Сдружение „МУЗИТЕ“ за конкурса и други прояви като тематични постоянни или временни събития, концерти, сборници, мултимедийни продукти и др. продукти), без търговска дейност, т.е. с идеална цел, и с изричното указване на името, възрастта на изготвяне и населеното място на съответния автор, за да се подкрепи таланта на младите хора с афинитет към изкуството.

Крайният срок за получаване на творбите е 15 май 2023 г.

В рамките на фестивала МУЗИТЕ ОЧАКВАЙТЕ СЪБИТИЯ В СЪБИТИЕТО.

–           УОРКШОП ПО РИСУВАНЕ И ФОТОГРАФИЯ

–           ИЗЛОЖБА

–           ПЯСЪЧНИ СКЛУПТУРИ

КООРДИНАТОРИ НА СЪБИТИЕТО В РАЗДЕЛ ИЗОБРАЗИТЕЛНО,ПРИЛОЖНО ИЗКУСТВО И ФОТОГРАФИЯ

lilispasova_muzite@abv.bg  Лили Спасова 0878337107

dilyan.dimitrovv.muzite@abv.bg  Дилян Димитров   +33 6 73 54 72 51