„Полско ехо от 8. Международно триенале на графиката в София 2019“

Публикувано:
05:03ч / 20.10.2020г
Брой прочитания:
150
Брой коментари:
0

На 21 октомври 2020 г., сряда, 18:00 ч. в Полския институт в София, ул. „Веслец“ № 12, се открива изложбата „Полско ехо от 8. Международно триенале на графиката в София 2019“. Вход свободен!

Организатори: Полски институт в София съвместно със секция „Графика и илюстрация“ към СБХ

Изложбата е извадка и илюстрация на силното участие на полски творци, представили над 40 работи в триеналето. Ще бъдат представени работите на следните полски творци: Кацпер БожекМартина ЖепецкаЛибардони ВинициусГжегож РаджевичАлександра КоманАнна ТрояновскаЛукаш КонюшиАдам ЧехВероника Шупка и Камила Каспшиковска.

МЕЖДУНАРОДНОТО ТРИЕНАЛЕ НА ГРАФИКАТА В СОФИЯ се провежда от 1995 година и отразява развитието на художествената графика в България и по света. Организатор на събитието е Съюзът на българските художници. В рамките на Осмото издание национално жури е селектирало най-добрите творби от над 300 автори.

Триеналето е създадено преди 25 години и днес е предпочитана платформа, в която се срещат български и чужди автори. То регистрира и отразява художествените процеси, представя в оригинал утвърдени в световен мащаб автори и предоставя поле за изява на млади творци.

Изложбата продължава до 30 декември 2020 г. Откриването й ще се състои при строго спазване на противоепидемичните мерки, препоръчани от Министерството на здравеопазването: заетост на местата до 50%, спазване на физическа дистанция от 1,5 м, задължително носене на маски и дезинфекция на ръцете при влизане в обекта.

Източник: Полски институт в София