Празник на музиката, 21 юни 2020

Публикувано:
13:51ч / 12.06.2020г
Брой прочитания:
289
Брой коментари:
0

По повод Празника на музиката на 21 юни, Френският институт в България ви кани да се включите от дома ви в онлайн инициативата « Faites de la musique » (Създайте музика).

Вие сте любител или професионален музикант и / или певец, изпратете ни вашето изпълнение до 18 юни 2020 г. Нашият екип ще избере 10 видеа, които ще бъдат споделени на 21 юни в комуникационните канали на Френският институт в България (уебсайт, Facebook, Instagram, YouTube).

http://institutfrancais.bg/programata/850/fetedelamusiquebg/

Регламент

Участници: За любители или професионални музиканти и / или певци

Видео: с максимална продължителност до 3 мин. , HD качество, 16 : 9, MPEG4

Изпращане на видеото: до 18 юни 2020 г. на е-поща: culture@institutfrancais.bg. Молим ви в изпратения имейл да посочите вашето име или име на изпълнителя / групата, както и заглавието на изпълнението (композиция или кавър).

Очакваме вашите видеа!

Празникът на музиката се провежда за първи път на 21 юни 1982 г. във Франция. Събитието е създадено по инициатива на министъра на културата Джак Ланг с концепцията „Музиката ще бъде навсякъде, а концертът никъде“. Неговата цел е да популяризира музиката във всички нейни форми, за да достигне доколкото се може повече хора. В днешно време празникът се отбелязва в повече от 100 страни по света.


Източник: Френски институт в България