Предколедна среща на Н.Пр. Алехандро Поланко с журналисти

Публикувано:
11:44ч / 18.12.2022г
Брой прочитания:
194
Брой коментари:
0

По повод предстоящите коледни и новогодишна празници испанският посланик Н.Пр. Алехандро Поланко покани в резиденцията си в София български журналисти, които отразяват теми, свързани с Испания в медиите си. Във встъпителните си думи към гостите той представи кратка равносметка на направеното от посолството през отминаващата година като подчерта, че стремежът на екипът му е да не съсредоточава дейностите си само в столицата, а да достига и до други градове на България.

Посланикът се спря и на по-важните събития за посолството през предстоящите месеци. Основното от тях е поемането на ротационното председателство на Съвета на Европейския съз от 1 юми до 31 декември 2023 г. През следвашата година в програмата на Испанското посолство в София е включена и изложба, посветена на испанския лекар Сантяго Рамон и Кахал, известен с изследванията си за структурата на мозъка, носител на Нобелова награда за медицина през 1906 г. Друго важно събитие в програмата на Испанското посолство през следващата година е популяризирането на кандидатурата на град Малага за домакин на Световното изложение през 2027 г. Бяха прожектирани кратки видеа, посветени на тези две теми. Кадри от тях са приложени в настоящата публикация.

Хубави новини има и за желаещите да изучават испански от ранна възраст – обучението по езика ще може да започва още от началното училище! Предстои също 14 реномирани испански университета да се представят в София. Все хубави вести с поглед към 2023 г.!

Последва коктейл, на който разговорите продължиха в неформална обстановка и в присъщата за испанците сърдечна атмосфера.

На основната снимка в публикацията до Н.Пр. Алехандро Поланко (в средата) отляво надясно са заместник-ръководителката на дипломатическата мисия Хайоне Серейхо, преводачката Ася Меразчиева, а вдясно е съветникът по образователните въпроси към посолството г-н Анхел Сантамария.

Гергина и Владимир Дворецки

Източник: www.evropaworld.eu