Предстои София Десерт Фест!

Публикувано:
13:05ч / 10.02.2023г
Брой прочитания:
152
Брой коментари:
0

Фестивалът на сладките и тестени изкушения – София Десерт Фест ще се проведе на 11 и 12 февруари в Мега Мол София. Негов организатор е Българската търговско-промишлена палата.

Любителите на десертите ще могат да се насладят на торти, сладкиши, кексчета, шоколад и шоколадови изделия, протеинови и овесени десерти, мед, вина, коняци, ликьори, кафе, бутиков мед, здравословни протеинови барчета и др., които изложителите са подготвили за събитието, както и на много изненади, вкусни и привлекателни предложения, специални намаления и дегустации.

Фирма от Видин ще зарадва посетителите с мини тортички, с форма на диамантени сърца с шоколадова обвивка, които са красиви както отвън, така и вкусни отвътре.

Тематични ръчно приготвени продукти за Свети Валентин като бонбони сърца с разнообразни ганаши, бонбони бъчвички с бейлис, вино или уиски, шоколадови кутии сърца ще предложи  друг участник.

Ученици от Софийска гимназия по хлебни и сладкарски технологии  ще декорират меденки с форма на сърце, като изработват тематични украси от моделираща маса по повод предстоящият празник „Свети Валентин”. Гостите на събитието ще могат сами да изработват украси на меденки по своя идея, под вещото ръководство и напътствия на учениците.

Винарна ще участва с разнообразие от вина, във всякакви опаковки, произведени от собствените им лозя.

По време на изложението българска компания, производител на здравословни продукти за хора със забързано ежедневие, ще представят голямо разнообразие от протеинови и овесени десерти, фъстъчени масла, овесена закуска без захар и мазнини, кето десерти, диетично протеиново фрапе и много други интересни, вкусни и здравословни продукти.

Пчелна ферма ще зарадва посетителите с голям избор от мед и пчелни продукти за всеки вкус.

Ще могат да се закупят от ликьорите на фирма от Троян, които са сладки алкохолни напитки с наситен аромат на малини, бъз, сини сливи, орехи или вишни. Консумират се като аперитив или диджестив като допълнение към десерта. Фирмата ще представи и оригинални австрийски ромове, намиращи приложение в кулинарията и сладкарството, както и  слабоалкохолни напитки на млечна основа. Подходящи за консумация като част от десерта или като придружаваща напитка.

Ще могат да се опитат торти, приготвени с подбрани продукти, професионализъм и много любов придружени с перфектно приготвени от техните баристи, кафе напитки.

Фирма отглеждаща трайни насаждения от арония ще предложи  биологичен сок от пресни плодове арония, естествена витаминозна напитка (вино) от арония и грозде (8% алк.),  дражета арония  – натурален шоколад – 60% какао, оцет от арония, сушен плод арония.

Изложението е насочено както към крайни клиенти, така и към търговци.

Работно време: събота от 10.00 до 19.00 ч., неделя от 10.00 до 17.00ч.

Пълна информация за изложението, списък на изложителите и новини можете да видите на фейсбук страницата на SofiaDessertFest.

Източник: БТПП