„LOVE IS ALL“ на Сара Алберт изпълни със сърца Vivacom Art Hall

Публикувано:
20:08ч / 10.02.2023г
Брой прочитания:
357
Брой коментари:
0

Какво по-подходящо за месеца на любовта от едно сърце! А още по-добре – 13 картини с изображения на сърца в различни цветове, изпълнени с различни техники! Всички те могат да бъдат разгледани до 25 февруари т. г. в столичната галерия Vivacom Art Hall Oborishte 5. Изложбата “LOVE IS ALL” (Любовта е всичко) е дело на младата художничка Сара Алберт.

Както изтъкна при откриването на експозицията на 9 февруари т. г. артистичният директор на галерията Деница Гергова (на снимката вляво), тя е търсила специално за Св. Валентин някой художник, който рисува сърца като американския майстор на поп-арта Джим Дайн. Той е вече на 87 г., но все още твори неуморно. Оказало се, че у нас има негова последователка – Сара Алберт. Макар да не е учила за художник, тя създава доста интересни картини. Някои от творбите ѝ наглед са класически примери на поп-арта от 60-те години на ХХ в. – с ярки цветове и надписи с едри букви. При вглеждане отблизо обаче си проличава, че детайлите носят допълнително послание. Лентите с надпис “FRAGILE” (Чупливо) подсказват, че чувствата са деликатна материя. В някои от картините си Сара е вградила четки за рисуване, като доказателство, че гледа сериозно на творчеството си. Освен това, за разлика от картините на поп-артистите отпреди половин век, младата художничка разчупва двуизмерността с допълнителни елементи. В плик, залепен на едно от платната, е пъхнат блистер с лекарство, под който има надпис “pills for happiness” (хапчета за щастие). На същата картина има прикрепено огледало, чрез което посетителите на галерията могат да „вградят“ лика си, макар и временно, в произведението.

Атмосферата при откриването на изложбата подпомагаше възприемането на посланията на авторката. Покрай картините бяха вързани балони с формата на сърце, в които се отразяваха творбите и посетителите, изпълнили залата. А към края на събитието някои деца си „харесаха“ балоните и се втурнаха сред множеството да ги ловят, подсилвайки приятните чувства, породени от произведенията на Сара Алберт.

Изложбата на художничката във Vivacom Art Hall е продължение на мисията на Галерията да подпомага и развива талантливи български млади артисти. Творбите са лимитирани, уникати и могат да бъдат закупени на място в галерията от любители и колекционери.

Текст и снимки: Владимир Дворецки

Целия фотоалбум от събитието може да видите тук.

Източник: www.evropaworld.eu