Програма Творческа Европа МЕДИА на Берлинале 2020

Публикувано:
09:23ч / 18.02.2020г
Брой прочитания:
284
Брой коментари:
0

70-ото издание на Международния филмов фестивал в Берлин ще се проведе между 20 февруари и 1 март тази година. В рамките на програмата на фестивала 16 подкрепени от МЕДИА филми са селектирани за участие.

Това са:

Official Competition

Облъчен (Irradi?s), реж. Рити Пан

Berlinale Special

ПинокиорежМатео Гароне

Panorama

Digger, режГеоргис Григоракис

Pari, реж. Сиамак Етемади

Баща (Otac), реж. Сърдан Голубович

Sow the Wind (Semina il vento), реж. Данило Капуто

Generation 14plus и Generation Kplus

Земята е синя като потокал (The Earth is a Blue Orange), режИрина Цилик

ЯлдаНощ за прошка (Yalda, la nuit du pardon), режМасуд Бакши

Помпей, реж. Анна Фалгерес, Джон Шенк

Schoolgirls (Las ninas), реж. Пилар Паломеро

Monty and the Street Party (Mugge & vejfesten) реж. Андерс Моргенталер, Микаел Вулф

Forum

FREM, реж. Viera Č?kanyov?

Uppercase Print (Tipografic majuscul), реж. Раду Джуд

Encounters

Gunda, реж. Виктор Косаковски

Perspective Deutsches Kino

Garage People, (Garagenvolk), реж. Наталия Йефимкина

Berlinale SERIES
Фройд, реж. Марвин Крен

Тези филми са получили финансиране от различните схеми за подкрепа на програмата като Подкрепа за развитието на единични проекти и Подкрепа за развитие на пакет от проекти.

Европейски филмов форум

Тазгодишното издание на форума е озаглавено Greener PasturesTowards a Sustainable Audiovisual Industry и ще бъде посветено на темата за устойчивостта в аудиовизуалната индустрия. Събитието ще представи и политическите приоритети на Европейската комисия, от новия план за действие за аудиовизията и желанието за екологичност на индустрията, до технологичния суверенитет и прозрачност на данните.

Форумът ще се проведе на 24-ти февруари от 14.00 до 16.30 часа в LANDESVERTRETUNG SCHLESWIGHOLSTEIN IN DEN MINISTERGARTEN, 8, 10117 BERLIN

Повече информация за събитието, както и програмата, можете да намерите тук.

Програма Творческа Европа МЕДИА ще проведе две информационни сесии.

Първата ще бъде за новото действие към схемата за подкрепа на филмови фестивали: Подкрепа на мрежи от филмови фестивали. Инфо сесията ще се проведе на 22ри февруари от 17.30 до 19.30 на втория етаж на Martin Gropius Bau (EFM). Презентацията ще бъде последвана от въпроси и отговори и нетуъркинг коктейл.

Втората инфо сесия ще бъде за междусекторния конкурс за Дигитално свързване на културния и аудиовизуалния сектор и ще се проведе на 25ти февруари от 17.30 до 19.30 на втория етаж на Martin Gropius Bau (EFM).

Мартина Апостолова е Европейска изгряваща звезда на Берлинале 2020.

Европейски изгряващи звезди (Shooting Stars) е програмата за млади таланти на European Film Promotion, подкрепена от МЕДИА, която цели да представи десетте най-многообещаващи европейски актриси и актьори в момента.

Всички те ще бъдат представени на филмовата индустрия, публиката и международната преса по време на 70-тия филмов фестивал в Берлин.

Поздравления за актрисата Мартина Апостолова – българското лице в Shooting stars, по време на Берлинале 2020. Мартина е избрана за силната си игра във филма Ирина, също подкрепен от МЕДИА. На добър час!

Осъществяване на връзка с Бюро Творческа Европа МЕДИА България по време на фестивала – заедно с други бюра на програма Творческа Европа ще сме на МЕДИА щанда по време на EFM. Можете да дойдете и да зададете вашите въпроси, както към Камен Балкански, така и към всички представители от бюрата на програмата.

За постоянна информация относно новостите и възможностите, които предлага програмата, последвайте я във Фейсбук.

Източник: Бюро Творческа Европа МЕДИА България