Програмата на ЕС МЕДИА на кинофестивала в Кан 2019

Публикувано:
08:34ч / 13.05.2019г
Брой прочитания:
179
Брой коментари:
0

Бюро Творческа Европа МЕДИА България любезно ни предостави информация за събития на тази програма на ЕС в рамките на кинофестивала в Кан 2019, както и за наближаващи крайни срокове на конкурси по същата програма:

Второто, за годината, издание на Европейския филмов форум ще се проведе на 20 май (понеделник) от 15:00 до 17:30 в Salon des Ambassadeurs, Palais de Festivals, Кан.

Основният фокус ще бъде върху европейските таланти, на които дължим признанието, което европейските филми и телевизионни произведения имат в световен мащаб. Ще бъде отделено и специално внимание на творческата екосистема на Европа, която претърпява дълбоки промени в процеса на цифровизация.

Събитието ще бъде разделено в няколко панела, които ще дискутират въпроси свързани с насърчаването на креативността на европейските таланти.

За повече информация за ЕФФ: https://ec.europa.eu/digital-single-market/en/news/eff-cannes-empowering-creativity-european-talents

Между 17 и 22 май на щанда на МЕДИА в рамките на Village international Cannes ще се проведат различни професионални дискусии и ще се представят успешни проекти (Showcases).  Всички събития на МЕДИА в рамките на фестивала в Кан можете да видите в официалната брошура на програмата.

Наближаващ краен срок за кандидатстване по конкурс на МЕДИА:

На 28 май изтича крайният срок за кандидатсване за Подкрепа за телевизионно програмиране (EACEA 25/2018).

Възможности за участие в тренингови програми:

  Audience Development & Innovation Lab – Bologna 2019. Покана, насочена към собствениците на киносалони.

Европа Синема Ви кани да участвате в семинар Audience Development & Innovation Lab, който ще се проведе от 22 до 26 юни 2019 в Болоня, организиран в партньорство съсCineteca di Bologna по време на Il Cinema Ritrovato Film Festiva.

Семинарът предлага възможност на филмовите професионалсти да обменят практически опит в новите подходи за развиване на публика.

Краен срок за кандидатстване: 24 май 2019

За повече информация: https://www.europacinemas.org/en/news/labs/bolognalab-2019

 European VoD Meetings в рамките на фестивала във Венеция

European VoD Meetings, които са подкрепени от програмата МЕДИА, са първия професионален обучителен курс, специално създаден за професионалисти от Video on demandсектора, които специализират в инди-арт-хаус и европейски филми.

Курсът ще се проведе от 2 до 5 септември в рамките на филмовия фестивал във Венеция. Участниците трябва да бъдат професионалисти, занимаващи се с дигитално разпространение като VoD платформи, дистрибутори или доставчици на съдържание (aggregators), с изпълнителен профил, но също и притежатели на права (фестивали, продуценти) и технологични компании, работещи за и с VoD платформи, или стартиращи фирми, желаещи да отворят нова VoD услуга.

Краен срок за кандидатстване: 30 юни 2019

За повече информация: https://www.eurovod.org/europeanvodmeetings

 CPH:LAB

CPH:LAB е програмата на CPH:DOX, чиято цел е да насърчи развитието на таланти, трансграничното и междусекторното сътрудничество, както и подкрепа за иноватори с цел развитие на документалното кино в епохата на цифровите техонологии.

Програмата ще се проведе в два уъркшопа. Първият ще е интензивен 7 – дневен семинар за развитие на проект през септември 2019 г., последван от 3-дневен уъркшоп за развиване на пазарна стратегия по време на CPHDOX през март 2020 г.

В периода между двата уъркшопа, които ще се проведат в Копенхаген, ще се поддържа редовна онлайн връзка с менторите на проектите.

Краен срок за кандидатстване: 15 юни 2019

За повече информация: https://cphdox.dk/en/industry/training/cphlab/

  Тренинги на Sources 2 през 2019/2020

SOURCES (Stimulating Outstanding Resources for Creative European Screenwriting) организира Sources 2 Compact и Sources 2 Script Development Workshop. Тези уъркшопи са насочени към професионални сценаристи и екипи от писатели, продуценти или режисьори с проекти за игрални и документални филми.

Sources 2 Compact

Четиридневен уъркшоп във Film Camp, Норвегия, който ще се проведе от 3 до 8 октомври 2019 г. С подкрепата на FilmCamp AS.

Краен срок за кандидатстване: 1 юни на 2019

Sources 2 Script Development Workshop

Седемдневен уъркшоп в Люксембург, който ще се проведе през пролетта на 2020 г.

Краен срок за кандидатстване: 1 декември 2019

За повече информация: www.sources2.de

Последвайте програма МЕДИА на ЕС и във Фейсбук за постоянна информация относно новостите и възможностите, които предлага програмата.

Източник: Бюро Творческа Европа МЕДИА България