Прожекция на документален филм за природата на Румъния

Публикувано:
13:46ч / 18.02.2019г
Брой прочитания:
173
Брой коментари:
0

В рамките на румънското председателство на Съвета на Европейския съюзФренският институт в България заедно с Посолството на Румъния в Българияимат удоволствието да Ви поканят на прожекцията на филма „Untamed Romania“.

Създаден с идеята да покаже уязвимостта на околната среда и да насърчи интереса на зрителите към света на животните и растенията, който ги заобикаля, филмът разкрива много тайни и истории чрез научна информация, която със сигурност ще заинтригува публиката.

Прожекцията му ще се състои на

19 февруари 2019 г.,18:30 часа, зала „Славейков“, Френски институт в България. 

Вход свободен до запълване на местата в залата.

Документалният филм „Untamed Romania“ е продукт на престижната английската компания „Off the Fence„, известна с множеството си международни награди. Той е заснет на едни от най-богатите на биоразнообразие места в света и предлага различен поглед върху привидно добре познатия континент Европа.

Филмът „Untamed Romania“ представя великолепието на природата и се стреми да ни покаже света отвъд големите градове и градските райони. Той е 90-минутно пътешествие, което отвежда зрителите на  Карпатите, делтата на Дунав, Трансилвания и много други места. Картините във филма спират дъха и са в идеална хармония с музиката, специално композирана за него.

Премиерата на английската версия на филма е на 18 март 2018 във Вашингтон по време на един от най-големите филмови фестивали за околната среда « TheEnvironmental Film Festival ». Три дни по-късно е представена и неговата румънска версия в Национален театър, Букурещ пред повече от 800 гости.

Текстът е публикуван на френски език в рубриката Francophonie на сайта ни.

Източник: Френски институт в България