Пустинни миражи и орел-скитник

Публикувано:
11:34ч / 08.02.2018г
Брой прочитания:
375
Брой коментари:
0

Горещият полъх на пустинята оставя без дъх посетителите на  новата живописна изложба на Светла Радулова, която беше открита на 7 февруари 2018 г. в столичната галерия Art Alley на ул. „Уилям Гладстон“, 51.

Към привичните за авторката сблъсъци между черното и цветни петна се появава топла охра, обрамчена от странни, но хармонични сиви тонове. На този фон вибрират странни арабески, които трудно биха могли да се декодират, но със сигурност въздействат дори на хората, които не са на „ти“ с модерното изкуство.

Това е вече третата изложба на Светла в Art Alley. Този път тя е предпочела да покаже само част от натрупаните платна, за да съхрани цялостта на творческия си замисъл. По стените примамват погледа картини, изобразяващи пустини, миражи, пак пустини и пак миражи… И накрая, една стъписваща птица. „Аз съм орел-скитник“, заявява с гордост и малко самоирония художничката, която може да се похвали, че има почитатели както у нас, така и в чужбина. Изложбата може да се види до 28 февруари 2018 г.

Още снимки от изложбата може да видите на страницата на фондация „Европа и светът“.

Сродни публикации на сайта ни:

„Индустриална симфония“ на художничката Светла Радулова-Маркова

 

Източник: www.evropaworld.eu