Световноизвестната Сара Чанг – с концерт в Зала „България“

Публикувано:
17:35ч / 07.02.2018г
Брой прочитания:
219
Брой коментари:
0

На 8 февруари Сара Чанг, една от най-значимите цигуларки на нашето време, ще изнесе концерт със Софийската филхармония под диригентството на маестро Найден Тодоров. В програмата са включени “Годишните времена на Буенос Айрес” на Пиацола, увертюрата към операта “Кандид” на Бърнстейн и сюитата из операта “Порги и Бес” на Гершуин.

_1080X1920 - 8.02_Easy-Resize.com            Магнетичната Сара получава първото си признание едва 8-годишна, когато дебютира на сцената на Нюйорска филхармония. На тази крехка възраст тя вече свири пред големите диригенти Рикардо Мути и Зубин Мета, а на 10 години записва първия си албум, наречен “Дебют”.

В момента Сара Чанг е сред най-високоплатените солисти в света, носителка на многобройни награди и признания, свири с най-големите оркестри в Европа, Съединените щати и Азия и изнася над 150 концерта годишно.  След един от тях вестник “Ню Йорк Таймс пише: “Госпожа Чанг беше “чудо “. Нейният плътен, красив тон, невероятната интонация и сдържана дискреност се сработиха перфектно с музиката. Публиката чуваше всичко и всичко си заслушаваше да се чуе.”

Сара Чанг свири на цигулка Гуарнери дел Джезу от 1717 г. и използва няколко лъка. Същият инструмент ще звучи в най-съвършената по отношение на акустиката зала у нас – зала „България“ в ръцете на талантливата и харизматична цигуларка. Софийската филхармония и диригентът Найден Тодоров репетират за голямото събитие вече от около месец.

Билети за концерта на Сара Чанг на 8 февруари в Зала „България“ са на цени от 30 до 60 лв. Може да бъдат закупени на касата на залата, в ипей, в мрежите на ивентим и тикетсбг.

 

Източник: Софийска филхармония