Салон „Обучение и професионална реализация“ 2019

Публикувано:
05:11ч / 18.10.2019г
Брой прочитания:
108
Брой коментари:
0

 Посолството на Франция в България, Френският институт в България и Агенция Campus France Париж ви канят на тазгодишното издание на Салон „Обучение и прoфесионална реализация“, което ще се проведе на 20 и 21 октомври в сградата на Френския Институт, на пл. Славейков 3.

Гостите на събитието ще имат възможността да се срещнат с представители на 12 френски висши учебни заведения, 10 франкофонски програми в България и 9 компании, предлагащи работа с френски език.

Вход свободен.

Салонът  е част от глобалната политика за популяризиране на френското висше образование и на франкофонските програми в България, провеждана от дълги години от Посолството на Франция в България и от Френския институт в България и насочена към студентите и университетите партньори.

С участието на френски и български фирми утвърдени на франкофонските пазари, тази проява има за цел също така да засили диалога между университети и предприятия, за да имат възможност студентите да се обучават по програми, адаптирани към пазара на труда, а дипломираните млади специалисти да намерят подходящата работа.

Салонът ще бъде организиран в 3 тематични секции: „Образование“, „Кариера“ и „Ателиета“

  • секция « Образование », където висши учебни заведения,  както и представители на франкофонските програми в България, ще информират за нивото и професионалната ориентация на предлаганите учебни програми и свързаните с тях възможности за професионална реализация
  • секция « Кариера », където представители на фирмите ще се срещнат в индивидуални интервюта със студенти и дипломирани специалисти, за да им изяснят спецификата на стажовете, на работните места и възможностите, които им се предлагат за работа в България и във Франция.
  • секция « Aтелиета », анимирани от университетски преподаватели и от специалисти, те имат за цел придобиване на техники и знания необходими при обучението във висши учебни заведения както и на практични умения при търсене на стаж или работа.

За среща с представители на предприятията е необходимо предварително онлайн записване

За повече информация

Информация за събитието може да прочетете на френски език в рубриката Francophonie на сайта ни.

Източник: Френски институт в България