Седмица на Франкофонията в България

Публикувано:
08:50ч / 11.03.2016г
Брой прочитания:
283
Брой коментари:
0

Седмицата на Франкофонията и Международния ден на Франкофонията – 20 март бяха официално представени в Министерството на външните работи. В събитието участваха Кирил Добрев, заместник-председател на българската парламентарна делегация към Парламентарната асамблея на Франкофонията, Борис Станимиров, член на същата делегация, Жан-Жак Сегара, съветник по въпросите на образованието, науката и културата в посолството на Френската република в България, Рени Йотова, ръководител на Франкофонския регионален център за Централна и Източна Европа, Петко Стайнов, ръководител на Антената на Университетската агенция на Франкофонията, проф. Анна Кръстева, ръководител на Департамент „Политически науки” на НБУ и председател на Асоциацията на носителите на академични палми в България, както и посланик Александър Савов, национален кореспондент за Франкофонията в МВнР.

Програмата на седмицата на Франкофонията включва разнообразни събития, сред които Международна конференция на тема “Силата на думите: мрежи, радикализация, осмиване” на 14 март от 9.00 ч. в Народното събрание. В програмата са включени още концерт на Софийската филхармония под патронажа на Министъра на външните работи, изложба с политически карикатури на сградата на френското посолство в София, франкофонски поетичен конкурс, литературни четения, театрални представления, филмови прожекции, дебати и др.

Сред организаторите са Народното събрание, МВнР, МОН, Групата на франкофонските посланици в София, Международната организация на Франкофонията, Френския институт в България, Университетската агенция на Франкофонията, Българската секция на Асоциацията на носителите на френския Орден на Академичните палми, Българската секция на Международния съюз на франкофонската преса, университети и училища.

Програма на събитията в страната, посветени на Международния ден на Франкофонията може да видите ТУК.

Източник: Министерството на външните работи