Струнен квартет „Фрош“ с концерт в атриума на „Квадрат 500“

Публикувано:
11:54ч / 16.08.2022г
Брой прочитания:
218
Брой коментари:
0

Струнен квартет „Фрош“ се включва в летния сезон на Софийската филхармония с концерт в атриума на Квадрат 500 на 21 август. Програмата включва „Почти фантазия“ на Хенрик Гурецки и Струнен квартет №3 на  Роберт Шуман.

Дамите от елитната формация на Софийската филхармония остават верни на своята  мисия дапопуляризират у нас произведенията на съвременните композитори наред с широко известните шедьоври на класиката.  Към всеки нотен текст те подхождат с чисто сърце и висок професионализъм – факт, който не остава незабелязан от публиката.

През април 2008 квартетът получава втора награда на Международния конкурс за австрийска камерна музика – София. През декември 2008 печели първа награда на Академичния конкурс за камерна музика, посветен на Марин Големинов.

Квартетът е лауреат на „Кристална лира“ за 2015 в категория Камерни ансамбли.
Квартет „Фрош“ осъществява редица български и световни премиери на произведения от Джордж Кръмб, Освалдо Голихов, Стив Райх, Тери Райли, Румен Бальозов, Александър Радвилович, Любомир Денев, Васил Казанджиев, Георги Арнаудов, Сюнне Скоуен, Петър Керкелов, Мартин Георгиев, като част от творбите са специално написани за квартета.
Сред големите проекти на квартета са концерт в Oslo Concert House, посветен на българската и норвежката съвременна музика, както и участие в първото издание на фестивала „Musica Nordica“ в София. Съставът работи върху звукозапис на интеграла от 4 струнни квартета на Константин Илиев за Националното радио.

На 1 ноември 2017 г. „Фрош“ изнесе откриващия концерт от съвместната програма на Българския културен институт в Москва и музея „Чайковски“, както и проекта „Нова българска музика“ на Българския културен институт в руската столица.

Концертът на квартет „Фрош“  е част от летния сезон на Софийската филхармония „Споделете музиката“ и е подкрепен от Столична община – Календар на културните събития

Билети за концерта са налични на касата на зала „България, на място преи концерта и онлайн в Ивентим.

Заради големия интерес към летните концерти на Софийската филахрмония и ограничените седящи места препоръчваме да си закупите билетите по-рано.

Напомняме, че със закупения билет можете да разгледате експозицията на галерията в деня на концерта от 10 до 18 ч.

Входът за концерта от 18 ч. е от бул. „Васил Левски“.

 

Пълната програма на Софийската филхармония може да намерите на: https://sofiaphilharmonic.com/

Следете Facebook страницата на филхармонията: https://www.facebook.com/sofiaphilharmonic
Twitter: https://twitter.com/sofiaphilh

Instagram: https://www.instagram.com/sofiaphilharmonic

Намерете ни и в Youtube: https://www.youtube.com/c/SofiaPhilharmonic

 

 

Източник: Софийска филхармония