Светлинен спектакъл за Деня на Европа 2022 г.

Публикувано:
10:31ч / 09.05.2022г
Брой прочитания:
170
Брой коментари:
0

“Представи си” е светлинен спектакъл, с който представителствата на Европейския парламент и на Европейската комисия в България участват във фестивала на светлинното изкуство Lunar.  Той се провежда от 6 до 9 май. Знакови места в София се превръщат в част от светлинно шоу.

“Представи си” е вълнуващ разказ за гласовете, които живеят във всеки от нас и предопределят житейските ни решения. Историята ни отвежда на пътешествие между съмнението и вярата, по пътя към едно по-добро бъдеще.

В Европейската година на младежта, стремежът към истината и осъзнаването на личната отговорност на всеки за нейното отстояване е от особено значение. Утвърждаването на реалност, в която на почит са човешкото достойнство, демокрацията и върховенството на закона, и която се гради на равни права между хората и свобода на словото, е въпрос на избор.

Избор, който правим всеки ден.

Отбелязването на Деня на Европа през 2022 г., повече от всякога, цели да покаже, че мирът е неотменима ценност на нашия континент.

На 9 май може да се насладите на светлинния спектакъл “Представи си” пред Национална галерия “Квадрат 500”, пл. “Св. Александър Невски”.между 21 ч. и полунощ.

Източник: Lunar