Танго и салса на 23 февруари в Зала „България“

Публикувано:
09:32ч / 22.02.2019г
Брой прочитания:
164
Брой коментари:
0

sanchezНа 23 февруари от 19 ч. в зала „България“ музикална формация Кварто Квартет към Софийската филхармония и аржентинските звезди Леонардо Санчес – китара (на снимката вляво) и Матиас Гонзалес – бандонеон, ще представят най-доброто от латино-американската музика.              

Непрестанно търсещи музикални емоции и провокативни в класическите си изпълнения, музикантите от от Кварто Квартет –  (Иван Пенчев – цигулка, Светлана Станчева – цигулка, Татяна Тодорова – виола и Димитър Тенчев – виолончело), отново са подготвили чувствен спектакъл за сетивата. Към тях се присъединяват китаристът Матиас Гонзалес – професор по китара в престижната парижка консерватория, изпълнител, композитор и аранжор и един от най-добрите майстори на бандонеон Матиас Гонзалес.  На сцената към тях ще се присъединят и Стефан Врачев на пиано и Кирил Иванов – контрабас. В програмата, превърнала се във февруарска традиция, ще прозвучат неизменните за такъв концерт композиции на царя на тангото Астор Пиацола, както и други страстни латино изненади.

Съботната вечер с дъх на любов ще започне в 18,00 ч. с откриване на изложба – живопис „Танго“ на Антония Дочева. Тя ще представи картини, вдъхновени от танго концертите на Кварто квартет през изминалите години.

Концертът е под патронажа на посолството на Република Аржентина.

Билетите са в продажба на касата на Зала България и на www.eventim.bg и www.tickets.bg на цена 35, 30, 25, 20 и 15 лева.

Източник: Софийска филхармония