Трети концерт на Тони Димитрова в НДК за една година!

Публикувано:
17:07ч / 10.06.2024г
Брой прочитания:
352
Брой коментари:
0

На 8 юни за трети път в рамките на една година отидохме на концерт на любимата ни певица Тони Димитрова в НДК, и за пореден път нашето „светло момиче“ изпълни сърцата ни с радост!

Зала 1 отново бе препълнена с възторжени почитатели на нейния прочувствен глас и артистично поведение. Те не само ръкопляскаха и скандираха „Тони“, а и пееха заедно с нея (и дори вместо нея) любимите си песни. За 136-и път певицата с голямо сърце се появи на сцената с диригента Левон Манукян (когото на шега „произведе“ в барон) и ръководената от него Разградска симфониета, чиито членове отново показаха, че освен да свирят виртуозно, могат и да припяват на Тони. Към тях се бяха присъединили и оркестранти от Камерната опера в Благоевград. Специално от Бургас пък бе дошло мъжко трио: Неви Мирков, Дишо Вълев, Иван Гогов, с които певицата изпя нова песен.

Както стана традиция напоследък, Тони покани на сцената своите приятели – братя Аргирови, с които изпълни заедно трите им общи хита. При последния Благовест изпя и партията на Христо Стоичков, който за съжаление бе в САЩ. Видяхме и оригинално нововъведение – балетистът Станислав Стефанов излезе на сцената с бели крила и застана зад Тони като неин ангел-пазител.

На всеки свой концерт певицата изненадва с нещо публиката. Една от изненадите този път беше прическата й, за която тя накрая специално благодари на фризьора си Петър Кирчев – коса, прибрана на кок в стила на Евита Перон.

Сюрприз ни поднесе Тони и във вече познатото от предишния неин концерт в зала 1 на НДК майсторско изпълнение на „Машинописецът – пиеса за пишеща машина и оркестър“ от Лерой Андерсън. Този път много по-активно в него се включи диригентът Левон Манукян, влизайки в ролята на взискателен шеф.

Не можем да изредим всички любими стари и нови песни, с които бе изпълнен двучасовият концерт. Но не бива да се пропусне една трогателна постъпка на Тони в края на триумфалното представление. Тя извади голям бял лист и старателно изчете предварително написаните от нея имена на онези, които са й помогнали в нелеката, но възходяща кариера – композитори, поети, колеги певци, хора от техническите екипи. Трогната бях, че сред имената на авторите на нейни песни тя обяви пред няколкохилядната публика и моето име. Дори се провикна сърдечно: „Изправи се бе, жена, за да те видят всички!“ Тази чест дължа на факта, че преди много години тя хареса мое стихотворение, по което композиторът Стефан Маринов написа песента й „Понякога“. Щастлива съм, че и досега Тони държи на нея!

През цялото време, докато траеше концертът, се питах в какво точно е магията на тази любима на толкова хора певица. Не е само вълшебният глас, много повече неща са – артистичността, чувството за хумор, самоиронията, искреността. Тони е естествена, непросредствена и изпълнена с любов, която раздава щедро. Затова любовта се връща като вълна към нея.

Бяхме избрали за скъпата на сърцето ни певица саксия с ароматни лилиуми, която поставихме на сцената преди началото на концерта. Тони заяви, че всички подарени й цветя ще бъдат откарани с бус в Бургас след края на представлението. Надяваме се нашите лилиуми да й вдъхват още повече вдъхновение! Очакваме с нетърпение следващия й концерт в зала 1 на НДК на 10 януари!

Текст и снимки: Гергина и Владимир Дворецки

Фотоалбум от концерта на 8 юни 2024 г. може да видите тук.

Още по темата:

Светлото момиче Тони Димитрова с грандиозен концерт в НДК за рождения си ден

Стихотворението ми, което ме срещна с Тони Димитрова