В Деня на Европа ученици ще търсят Европейското съкровище

Публикувано:
13:51ч / 08.05.2017г
Брой прочитания:
146
Брой коментари:
0

По повод Деня на Европа, 9 май, младежи ще търсят Европейското съкровище в центъра на София. Десет отбора с ученици от различни столични училища ще се впуснат в истинско приключение, за да докажат своите знания за Европейския съюз. Успоредно с това те ще трябва да демонстрират логическо мислене, а на моменти дори здрави мускули във физическите препятствия към финалната цел. Отборът победител ще спечели парична награда.

Надпреварата е организирана от Центъра за развитие на човешките ресурси – Национална агенция по Програма Еразъм+, администриращ съпътстващите дейности Европас, Еврогайдънс, Etwinning и Евродеск България, функциониращия към КЗП Европейски потребителски център България, Информационния център „Европа Директно”- София,  Мрежата на европейските служби по заетостта – EURES и Комисията за защита на потребителите.

В официалното откриване на състезанието ще участват Председателят на Комисията за защита на потребителите (КЗП) Димитър Маргаритов и двамата членове Константин Арабаджиев и Константин Райков.

Организаторите на инициативата ще отворят  информационен щанд, където ще предоставят безплатни информационни материали за Европейския съюз, правата ни при пътуване, почивка, работа и учене в рамките на Общността.

Събитието ще се състои на 9 май, вторник, в Борисовата градина, до Лятната сцена. Началото е в 13.00 ч.

 

 

Източник: Комисия за защита на потребителите