Вълна от солидарност с Виена

Публикувано:
13:58ч / 05.11.2020г
Брой прочитания:
183
Брой коментари:
0

Местни забележителности в много градове от мрежата на Ойроком-ПР се обагриха в цветовете на знамената на Виена и Австрия в знак на солидарност с жертвите на терористичната атака и с виенското население.

Кметовете на многобройни приятелски градове изразиха своята съпричастност и съчувствие.

Вълната на солидарност от най-различни градове: от София, Белград, и Братислава през Краков, Прага и Сараево до Париж и Тел Авив, показва, че Виена е „специален град“, заяви кметът на Виена Михаел Лудвиг в изявление от 3 ноември 2020 г. и благодари за съпричастността и готовността за помощ.

На снимката вляво е Бранковият мост в Белград (© Tanjug/Tara Radovanović), а вдясно – фонтанът на площад Славия в Белград (© Facebook/Goran Vesić)

„Въпреки че в момента болката е много дълбока, ние няма да позволим да бъдем отклонени от нашия демократичен път и нашето единство“, подчерта кметът на Виена.

На 4 ноември Община Виена и „Гробищни паркове – Виена“ отвориха траурна дигитална книга, на която желаещите могат да поднесат съболезнованията си. Австрийското правителство обяви тридневен национален траур след терористично нападение, взело четири жертви.

Книга за съболезнования: https://www.trauerportal.at

Източник: Бюро за международни връзки на Община Виена в София