Виена черпи предколедно в местни заведения

Публикувано:
07:17ч / 16.12.2021г
Брой прочитания:
332
Брой коментари:
0

Община Виена и Виенската стопанска камара започват кампания за предколедна подкрепа на местния бизнес. Те призовават: Пазарувайте във Виена и получете ваучери за посещение в ресторанти и кафенета!

Тази година, дори в навечерието на Коледа, виенските магазини на дребно и заведения за хранене отново са особено силно засегнати от пандемията. Затова Община Виена и Виенската стопанска камара обявиха кампания под мотото „Коледна почерпка“ за подкрепа и на двата сектора.

Кой може да получи коледна почерпка?

Всеки, който закупи нещо в някой от виенските магазини на 18 или 19 декември, ще получи специална „коледна почерпка“: На всеки, пазарувал през този уикенд в някой виенски магазин, ще бъде даден ваучер на стойност най-малко 50 процента от сумата по касовата бележка, но максимум 100 евро на човек. Сумите ще бъдат дадени под формата на добре познатите вече виенски ваучери за посещение в ресторанти и кафенета. „Коледната почерпка“ се финансира в равни части от Общината и Виенската стопанска камара. В рамките на кампанията ще бъдат раздадени ваучери на обща стойност четири милиона евро.

С тези ваучери Виена иска да благодари на виенчани, които изтърпяха още един локдаун, но подкрепиха това трудно решение и показаха грижа за своето и за чуждото здраве. „Виенската почерпка“ е знак на признателност към търговците, ресторантьорския бизнес и всички, които досега отлагаха коледното пазаруване. Да се поддържаме, да се уважаваме и да показваме солидарност – това е не просто виенската рецепта за преодоляване на корона кризата, но и за посрещане на Коледа по здравословен, безопасен и спокоен начин, каза кметът на града д-р Михаел Лудвиг.

Източник: Бюро за международни връзки на Община Виена в София