Виена информира в подкаст за коронавируса

Публикувано:
19:53ч / 25.03.2021г
Брой прочитания:
151
Брой коментари:
0

Какво се случва в борбата срещу вируса, кое е истина и кое е измислица? Медици и учени отговарят на въпросите на виенчани в новото издание на общинския подкаст.

Позната картинка пред магазините за хранителни стоки във Виена: хората вадят кърпичка, пръскат я с дезинфектант, а после изтриват с нея дръжката на количката. Ритуал, на който виенчани са свикнали вече от година. Но помага ли това срещу коронавируса?  Много въпроси и полуистини се разпространяват около пандемията и ваксините, но в новия подкаст на община Виена думата имат специалистите. Те разясняват конкретни въпроси от областта на вирусологията и епидемиологията, касаещи лечението, ваксинирането и човешкото здраве. Най-добрите специалисти от Виенския лекарски съюз, Медицинския университет в града, Общинската служба за психосоциална подкрепа, а така също и лекари от най-голямата многопрофилна болница във Виена AKH, се опитват да разяснят на достъпен език мутациите на вируса и ползата от тестването и ваксинирането. Те разказват за лечението на пациенти в домашни и болнични условия и за влиянието на пандемията върху психичното здраве на малки и големи.

Удобството на общинския подкаст

Дигитализацията и активното използване на технологиите в работата на общината  е приоритетна задача за Виена и с пускането на градския подкаст общината разшири дигиталните услуги, които предлага. Предаванията в този подкаст се занимават с важни общински теми, а целта е гражданите да се информират по иновативен начин, съобразен с различните целеви групи. Ползата и смисълът на този формат е едно предаване да бъде записано и качено в мрежата и съответно свалено от слушателите, за да могат те да го чуят в удобно за тях време – докато тичат в парка, разхождат кучето, пътуват във влака, шофират до работа или пък мият чиниите вкъщи. Слушането е безплатно на всички  устройства чрез платформите Apple Podcast, Google Podcast или Spotify или в мрежата на  https://stadtwienpodcast.buzzsprout.com/.

Източник: Бюро за международни връзки на Община Виена в София