Виена кани иновативни стартъпи на четириседмично обучение

Публикувано:
09:58ч / 31.01.2023г
Брой прочитания:
121
Брой коментари:
0

Заинтересованите компании могат да кандидатстват за участие в програмата Vienna Startup Package 2023 до 24 февруари тази година. Това ще позволи на стартиращи фирми от Централна и Източна Европа да се запознаят с виенската производствена сцена и стартъп екосистема, както и да установят нови контакти с потенциални инвеститори.

Стартъп иновативните компании са в основата на прогреса. Те създават нови бизнес модели, решават проблеми. Професионалистите зад тези компании правят света по-продуктивен, по-устойчив и по-свързан. Виенската бизнес агенция подкрепя местни и международни стартъп компании във всички фази на тяхното бизнес развитие, съветва по бизнес въпроси и помага на експатите да започнат работа във Виена. Като част от програмата за стартъпи, тя кани във Виена избрани международни стартиращи фирми, които са мотивирани да разширят дейността си в Австрия, Германия и Швейцария и да се потопят в местната стартъп екосистема. Интензивната четириседмична програма подкрепя стартиращите фирми в запознанството им с австрийския пазар, идентифицирането на нови бизнес възможности и свързването им със съответните заинтересовани страни в австрийската столица.

Какво се предлага?

  • Интерактивни и практически семинари
  • Запознаване с местната стартъп екосистема
  • Индивидуални консултации
  • Контакти с компании и заинтересовани страни

Какво е включено?

  • Пътни разходи
  • Настаняване
  • Работно място в модерно споделено пространство
  • Индивидуален бизнес коучинг на стойност 2000 евро

За Виенската бизнес агенция

Виенската бизнес агенция активно подкрепя развитието в австрийската столица на национални и международни компании от различни индустрии вече над 30 години чрез управление на парични субсидии, недвижими имоти и консултации. Агенцията подпомага развитието на Виена като конкурентна бизнес дестинация в Европа и като стимулираща среда за нови компании, като в същото време постоянно подпомага растежа на съществуващите бизнеси в града. Тя предлага финансова подкрепа на фирмите чрез свой фонд, урежда въпроси с недвижимо имущество, офис и жилищно настаняване, предлага постоянна безвъзмездна помощ със съвети и консултиране. В агенцията работят над 160 души, а международният отдел се състои от 11 души, които говорят 15 езика и работят за по-лесната адаптация на чуждите фирми, които са избрали да се позиционират във Виена. Екипът на организацията промотира града извън страната и подпомага чужденците, избрали Виена за работа и живот, да се ориентират по-лесно в местната среда. Останалите отдели в организацията работят профилирано по помощ за стартъпи или развитие в конкретни индустрии – креативни, научна дейност, технологии и др.

Още въпроси?

Често задавани въпроси за Програмата за стартъпи във Виена (на английски)

Източник: Бюро за международни връзки на Община Виена в София