Вижте София отвисоко пред Дома на Европа!

Публикувано:
12:39ч / 15.09.2015г
Брой прочитания:
221
Брой коментари:
0

На 18 септември (петък) в рамките на глобалната инициатива PARK(ing) Day пред Дома на Европа временно ще можете да намерите един нов тип „(увеселителен) парк“. Събитието на ул. „Георги С. Раковски“ № 124 ще продължи от 10 до 17 ч. и се организира от Информационното бюро на Европейския парламент, Представителството на Европейската комисия и Информационния център на ЕС.
Благодарение на специално инсталирана за случая платформа, която ще издига гостите пред Дома на Европа на ул. „Г. С. Раковски“ № 124 в София на 10 метра над земята, те ще могат да видят заобикалящото ги улично пространство от един нов и различен ъгъл. Успоредно с това забавляващите се в този импровизиран „(увеселителен) парк“ ще могат да научат повече за европейските институции, а и да отдъхнат на специалната #европейка.
Желаещите да посетят „парка“ могат да дойдат със своите велосипеди и да паркират на спирка ЕВРОПА, открита по случай Деня на Европа тази година. Преобразеният паркинг ще бъде едновременно място за почивка и за обмяна на идеи по важни теми от европейския дневен ред.
Повече за инициативата PARK(ing) Day
За пета поредна година паркинги в София временно ще сменят предназначението си като част от глобалната инициатива PARK(ing) Day и от места за автомобили ще се превърнат в отворени за хората публични пространства. Ежегодното зелено събитие, което се координира от фондация Credo Bonum, ще се случи на 18 септември, петък, по целия свят.
PARK(ing) Day започва през 2005 г. с една локация в Сан Франциско, САЩ, а днес достига близо 1000 парк(инга) в над 35 страни и 170 града по света. В София инициативата се провежда за първи път през 2011 г., когато участниците са едва 11. Тази година българското издание има рекорден брой участници – цели 30. Уроци по танци, работилница за къщи за птици, класна стая на открито, автомат за поезия, палачинки и парти са някои от останалите интересни инициативи в петото издание на PARK(ing) Day.

Източник: Информационно бюро на Европейския парламент в България