XI-ти Моцартови празници в Правец

Публикувано:
13:56ч / 11.08.2015г
Брой прочитания:
167
Брой коментари:
0

От 13 до 16 август в Правец ще се проведе XI-ият Международен музикален фестивал „Моцартови празници“. Официалното откриване на фестивала ще бъде с операта „Вълшебната флейта“, продукция на Държавната опера – Русе, диригент Ивайло Кринчев. Русенската опера участва във фестивала и с очаквания с голям интерес музикално-танцов спектакъл В.А.Моцарт – Реквием, съвместна продукция с ММФ „Морцартови празници“, диригент Карло Донадио, Италия.

Детската публика ще има възможност да се порадва на матинето „Фигаро харесва Моцарт и Росини“. За малчуганите със сигурност звучи интригуващо, че ще се търсят двойници на Моцарт и на любимата му съпруга Констанца и ще има танци с Моцарт!

Моцартовите празници отдават почит и към годишнините на други звезди не само от света на музиката:  175-тата годишнина от рождението на художника-импресионист Клод Моне и на П.И.Чайковски, 175 г. от смъртта на Паганини, 100 г. от рождението на Едит Пиаф.

В първия ден на фестивала ще бъде открита и изложба на Петър Пиронков.

Достоен финал на събитието ще постави юбилейната гала вечер на Христина Ангелакова на 16 август. Ще дирижира Жозе Мария Флоренсио, Бразилия.

На снимката към публикацията може да видите подробната програма по дни и часове.

Източник: www.mozartfest.eu