„50 нюанса с Иво“

Публикувано:
12:30ч / 07.07.2016г
Брой прочитания:
231
Брой коментари:
0

Иво Тодоров, журналист, поет и писател, представи в Литературен клуб „Перото“ новата си стихосбирка „50 нюанса с Иво“.

IMG_8402Приликите със заглавието на популярния еротичен роман „50 нюанса сиво“ на британската писателка Е.Л. Джеймс  са единствено в преобладаващата тема за любовта в стиховете на българския автор и в личната му слабост към Великобритания, особено към Лондон. Корицата на не една негова книга е оформена със снимка от британската столица.

За поетичния сборник говориха Светлозар Желев, ръководител на Националния център за книгата в НДК, и журналистката Райна Йотова, водеща на популярното предаване за изкуство и култура „Часът на синята мъгла“ по Дарик радио. В представянето на стиховете се включиха и колеги на Иво от екипа му в телевизия Bulgaria On air. Самият той прочете някои свои произведения от стихосбирката. Певицата Преслава Пейчева поздрави автора с две свои популярни песни.

Накрая беше предложена игра с публиката: всеки присъстващ, който имаше сив цвят по дрехите си, получи книгата безплатно. Играта на думи с името на автора в заглавието обаче съвсем не отпраща към сивотата, а напротив – към нюансите в различните цветове на преживяванията и емоциите. В поезията си Иво Тодоров показва, че умее да усеща, изживява и изразява тези многоцветни нюанси.

Книгата излиза в издателство „Синева“ и е издадена с подкрепата на СБЖ. Редактор е Христо Георгиев, художествен оформител: Огнян Илиев, предпечатна подготовка – виртуозът в своята професия Митко Ганев.

На премиерата присъстваха журналисти от медиите, в които е работил авторът през годините, както и творци от различни сфери на изкуството.

На добър час на „50 нюанса с Иво“!

Още снимки от премиерата може да видите на страницата на фондация „Европа и светът“ във Фейсбук.