България – почетен гост на две икономически изложения в Солун през 2023 г.

Публикувано:
17:49ч / 09.06.2023г
Брой прочитания:
168
Брой коментари:
0

На 8 юни в Солун беше открито Първото международно изложение за кръгова икономика Forward Green. В него ще участват 138 изложители, като България е почетен гост. Планирани са над 270 бизнес срещи и голям брой паралелни събития като Форум за кръгова икономика, който ще бъде посетен от известни гръцки и чуждестранни лектори.

Изложението за кръгова икономика беше открито от министъра на служебното правителство, професорът по публично право Василиос Скурис, който, след като описа какво прави обединена Европа за прехода към екологично устойчива и напълно кръгова икономика до 2050 г., в контекста на „Зеления пакт на ЕС“, се спря и на свършеното в Гърция. Според думите му, страната му създава условия за развитие на дейности, които ще привлекат значими „зелени“ инвестиции. Той добави, че големият залог днес наистина е създаването на нова култура на кръговата икономика и че преходът към нея е многоизмерно начинание, изискващо координация и сътрудничество на всички участници: ЕС, правителства, региони и общини.

В приветствието си при откриването на изложението президентът на панаирната организация Helexpo Тасос Дзикас съобщи, че България ще бъде почетен гост на тазгодишното 87-о Международно търговско изложение в Солун, което ще се проведе от 9 до 17 септември.

Информацията подготви Здравка Михайлова по материали от гръцките медии

Източник: www.evropaworld.eu