Чифтоядците са вече в България

Публикувано:
13:36ч / 04.09.2019г
Брой прочитания:
218
Брой коментари:
0
Големият чешки хит „Чифтоядците“, сравняван с „Хари Потър“, е в българските книжарници. Книгата излезе в издание на „Изида“ и превод на Красимир Проданов.
Чифтоядците 01Те са малки и почти незабележими. Но ако пак ви липсва някой чорап, значи живеят и у вас. Феноменалната история, спечелила сърцата на деца и възрастни в цяла Европа, сега е наред да омае и изкушените от четенето в България. Смешна, динамична, пълна с приключения и неочаквани обрати, книгата е дело на чудесния творчески тандем Павел Шрут и Галина Миклинова. Потърсете я в книжарниците още днес. Защото въпросът е… на чорап и смърт.
Ето как изглеждат чифтоядците като герои на едноименния филм:
Успехът на книгата е толкова голям, че има 2 продължения до смъртта на единия автор – Павел Шрут, в края на миналата година. Другият е чешката художничка Галина Миклинова, която измисля тези същества, които ни крадат по 1 чорап от чифта и на нас все ни се налага да го търсим.
Ето и любопитни неща за „Чифтоядците“:

–  Все едно четем история за самия Джеймс Бонд, но с един малък чифтоядец в главната роля.
– Първоначалната идея за „ЧИФТОЯДЦИТЕ“ била да се създаде чешки вариант на историята за Хари Потър, но се получава нещо съвършено различно и оригинално.
– Пълнометражният анимационен филм е режисиран от самата Галина Миклинова.
– Манията по странните същества се изразява и в пускането на специална колекция чорапи с цветовете на отделните чифтоядци.

– Книгата се радва на любовта на деца и възрастни в много европейски страни.
Историята в книгата:
Чифтоядците са странни и загадъчни създания, чието съществуване винаги сме подозирали, макар и без доказателства. Основната им храна са… нашите чорапи. Но имат един важен принцип: винаги изяждат само единия от чифта. Туламор-старши обаче иска да промени правилата. Добре, че е Хихльо, който решава да защити честта на чифтоядците. В историята се намесват още разсеяният господин Лаврентий, както и смахнатият учен Къдрафиол. Но май и те ще си намерят майстора, когато на пътя им се изпречи ужасяващата чифтоядска банда на Дедерон Камата.
Това е приключение, в което чорапите хвърчат на всички страни, а напрежението се покачва с всяка страница. Написана с невероятно чувство за хумор от Павел Шрут и илюстрирана прекрасно от Галина Миклинова, „Чифтоядците” бързо и лесно се превръща в семейно забавление и страст. Само отгърнете първата страница. Защото въпросът е… на чорап и смърт!

Източник: Издателство "Изида"