Ден на Аржентина в София – 14 октомври 2019

Публикувано:
12:40ч / 08.10.2019г
Брой прочитания:
514
Брой коментари:
0

Посолството на Република Аржентина в България кани софиянци и гости на столицата на „ARGENTINA DAY“, който ще се проведе на 14 октомври 2019 г., от 16:00 до 20:00 ч., в откритото пространство на Градската градина, пред Софийска градска художествена галерия.

Това е най-важното промоционално събитие на Аржентина за годината и има за цел да представи на българската общественост емблематични продукти от страната, чрез дегустация на аржентински вина, храни, книги, музика, забавления за деца и др.

Събитието ще бъде придружено и от откривенето на специална изложба, под наименованието „Argentina Friendly“, която представя уникални пейзажи с туристически забележителности в Аржентина.

Официалната церемония по откриването ще се проведе на горепосоченото място от 17:00 ч.

Входът е свободен!

Напомняме също, че в рамките на предстоящия в София международен музикален фестивал „КАМЕРАЛИЯ“, в чието провеждане посолството на Аржентина е партьор, ще се състои дебютът на аржентинския ансамбъл „5/4 Tango“. Този нов квинтет, специализиран в изпълнението на музиката на Астор Пиацола, е създаден от световноизвестния български пианист Людмил Ангелов и със специалното участие на изключителния аржентински бандонеонист Матиас Гонсалес, както и на известните музиканти Йован Богосавлевич (цигулка), Цветан Недялков (китара) и Маргарита Калчева (контрабас). Концертът им ще открие първото издание на музикалния фестивал “Камералия” на 10 октомври 2019, четвъртък, от 19:30 ч. в Аулата на Софийски университет „Св. Кл. Оридски“, като програмата му включва „Четирите годишни времена от Буенос Айрес“ и други любими танга от аржентинския композитор Астор Пиацола.

Още по темата на сайта ни:

София има вече своя Камерен фестивал

 

Източник: Посолство на Аржентина в България