EURAXESS пристига във Варна и Русе!

Публикувано:
07:42ч / 26.10.2015г
Брой прочитания:
711
Брой коментари:
0

EURAXESS – Researchers in Motion е уникална по рода си инициатива, създадена, за да осигурява на европейски и неевропейски научни изследователи цялостна информация и услуги в подкрепа на тяхната международна изследователска кариера – в рамките на Европа и извън нея. От достъп до предложенията за работа и работодатели  до съвети и съдействие за преместване, EURAXESS предлага всичко това!

EURAXESS Roadshow в момента е на турне из Европа и идва в град близо до вас! Мрежата ще  посети 34 града в 16 страни, пътуващото изложение ще осигури на студенти и млади учени от цяла Европа възможност да „мобилизират” своята научноизследователска кариера чрез контакта си с EURAXESS.

Синият автобус на  Euraxess ще бъде в България на 29 октомври във Варна и на 2 ноември в Русе. Във Варненски свободен университет „Черноризец Храбър“ (29 октомври, 10:00 ч.) и Русенски университет „Ангел Кънчев“ (02 ноември, 10:00 ч.) ще имате директен достъп до информационни терминали и ще се срещнете с професионалисти от EURAXESS, готови да ви покажат какви услуги се предлагат и как да ги използвате, за да направите възможно най – добрата кариера като учен.

Какво EURAXESS може да направи за вас:

  • Намиране на работа! Ако публикувате на място вашата автобиография  на портала EURAXESS Jobs, тя ще може да бъде видяна в над 7 500 изследователски и финансиращи организации и фирми.
  • Получете съдействие! Има повече от 260 EURAXESS центрове в 40 страни, където може да се информирате за всичко, което ви интересува: данъци, социално осигуряване, намиране на жилище и достъп до местните здравни грижи.
  • Междувременно EURAXESS подпомага подобряването на условията на труд на изследователите, където и да работят в Европа.

Повече информация за дейностите на мрежата и предстоящи събития може да получите на страницата във фейсбук: EURAXESS BULGARIA и уеб страницата: http://www.euraxess.bg/bg/home

 

 

Източник: EURAXESS