Европейско кино в деня на Европа

Публикувано:
21:00ч / 05.05.2023г
Брой прочитания:
109
Брой коментари:
0
На 9 май 2023 (вторник) по повод Деня на Европа бюрото на програма „Творческа Европа МЕДИА“ в България съвместно с кината:
„G8“, „Евро синема“, „Дом на киното“, „Одеон“, „Влайкова“ – София
„LUCKY Дом на киното“ – Пловдив
Фестивален и конгресен център – Варна
кино „Palace“ – Велико Търново
кино „Петър Слабаков“ – Каварна
и с любезното съдействие на община Бургас в Културен център „Морско казино“– Бургас, Ви канят на кино – Европейско кино!
През целия ден в салоните на кината ще бъдат показани специални селекции от европейски филми между които „Супергерои“, „Котка в стената“ , „В очакване на Боджангълс“, „Идиотският триъгълник“, „Сянката на Караваджо“, анимациите „Моята непослушна фея“, „Капитан Саблезъб и Магическият диамант“ „Титина“, и др.
Билети могат да бъдат закупени на касите, а прожекциите в Бургас са с вход свободен.
 Програмата може да видите тук.
Още информация за програма „Творческа Европа МЕДИА“ на ЕС 
Създадена през  1991 г. МЕДИА е инвестирала над 2,6 милиарда евро за подкрепата на развитието на проекти, популяризирането и разпространението на европейски аудиовизуални произведения в Европа и извън нея. Дългогодишната подкрепа на програмата спомогна за засилването на конкурентоспособността на сектора, обогатяването на европейското културно многообразие, както и насърчаването на трансграничните аудиовизуални проекти. От 2014 до 2020 година български проекти в т.ч. киносалони, фестивали, продуценти, дистрибутори и образователни инициативи са подкрепени с над 4 милиона евро.
Линк към Фейсбук събитието