Фестивал Музите ви очаква в Созопол от 5 до 15 юли

Публикувано:
06:49ч / 06.04.2023г
Брой прочитания:
335
Брой коментари:
0

Ако обичате киното и другите изкуства и още не сте решили къде да отидете на почивка през лятото, може да изберете Созопол, където от 5 до 15 юли ще се проведе Международният младежки фестивал на изкуствата (ММФИ) „Музите“. Тази година той ще посрещне участници и гости за седемнадесети път. Според организаторите, ММФИ „Музите“ е най-големият младежки фестивал в Източна Европа. Досега в него са участвали около две хиляди млади артисти от 28 страни, чиито изпълнения са били гледани от над 30 000 зрители. Става въпрос за 250 сценични изяви, сто театрални постановки и 30 изложби. Най-добрите сред участниците са били отличени с 14 Гран При и 840 други награди.

И тази година фестивалът се провежда под патронажа на г-жа Илияна Йотова, вицепрезидент на Република България. В първата сесия от 5-10 юли 2023 г. ще се организират конкурси в раздели „Танцово изкуство“, „Нестандартни форми“; „Художествена литература“ и „Спорт“. Втората сесия от 10-15 юли 2023 г. ще съдържа конкурси в раздели „Музикално изкуство“ „Изобразително, приложно и фото изкуство“, „Театър“ и „Кино“. В конкурсната и неконкурсната програма може да се включат ансамбли и солисти от училищата по изкуствата, академии, училища, студия, културни центрове, деца и младежи от5 до 35 години. По-възрастните изпълнители може да участват като специални гости. Крайният срок за подаване на заявка за участие е 20 май. Това става чрез сайта на фестивала https://muzite.org/, където са публикувани условията за участие. Настаняването в къщи за гости и хотели в Созопол се извършва от туристическа агенция „Еспас“. Цените варират от 120 лева за пет нощувки в къща за гости без предвидено хранене до 885 лева за 10 нощувки в хотел три звезди. Регистриралите се до 30 април ползват специален бонус от 15%.

Фондация „Европа и светът“ е медиен партньор на ММФИ „Музите“, тъй като нашата цел е да се подкрепя развитието на културата, изкуството, образованието, науката и установяването на по-тесни връзки между тях и бизнеса, както и обмяната на ценности в Европа и света.