Финландска бизнес делегация пристига в София

Публикувано:
13:31ч / 05.04.2016г
Брой прочитания:
272
Брой коментари:
0

Финландският заместник-министър по външноикономическа политика Матти Анттонен предвожда бизнес делегация, която ще посети Румъния и България от 4 до 7 април 2016 г. Той ще бъде придружаван от представители на тринадесет компании. Целта на визитата е да се проучат нови възможности за сътрудничество между финландски фирми и оганизации и техни потенциални партньори в Румъния и България, да се насърчат финландските компании, които вече оперират в тези две страни, както и да се популяризира тяхната дейност.
„Румъния и България са новооткрити пазари и част от общия вътрешен пазар на ЕС. За финландските компании тези страни предоставят възможности в областта на селското стопанство, технологиите за опазване на околната среда, енергетиката, информационните технологии и комуникациите“, подчерта заместник-министър Анттонен.
Плановете на финландските компании ще бъдат представени по време на официални срещи, както и на срещи с представители на бизнеса и на нетуъркинг събития. Освен на ниво заместник министър-председател, в България делегацията ще има разговори на високо равнище и в Министерството на земеделието и храните, в Министерството на вътрешните работи и др., които ще се проведат на 6 и 7 април 2016 г. Заместник-министър Анттонен ще се запознае и с представители на българския бизнес.
В състава на делегацията (Team Finland) влизат следните финландски компании:  Ecomond Oy, Enersense Ltd, Fineko Green Technologies, Fortum Corporation, Gemalto Oy, JTP-industria Oy, Kometos Oy, Maaselän Kone Oy, M-Files, Patria Land Systems Oy, Solomon Oy, Triotec Oy, Valmet Technologies Oy.

Източник: Посолство на Финландия в София