Хелоуин във Виенския зоопарк

Публикувано:
06:33ч / 30.10.2021г
Брой прочитания:
941
Брой коментари:
0

Няколко дни преди Хелоуин зоопаркът Шьонбрун изненада котешките лемури и гигантските панди във Виенския зоопарк Шьонбрун със специално меню – задължителните за този празник тикви, съчетани с любимите им храни. Някои от животните похапнаха тиквени фенери, а други се забавляваха с тях.

За лемурите издълбаните тикви са напълнени с нарязани плодове и дори окачени на връв, а това им дава възможност да си поиграят на воля.

По думите на служителите в зоопарка котешките лемури са много игриви и просто нямат търпение да извадят лакомствата и да се полюлеят на окачените тикви. Някои от тях са особено любопитни, забиват глави в тиквата и за нула време се превръщат в страховито тиквено чудовище.

Много по-спокойно е положението при женската панда Ян Ян. Тя внимателно разглежда изненадата си за Хелоуин и след това парче по парче вади лакомствата от оранжевите чудовища.

Тиквата е пълна със сочни бамбукови кълнове. Главата на чудовището, направено от тиква, има разбира се и коса. Тя е от бамбукови листа, а бамбукът е сред любимите ястия на пандите. Освен това те с удоволствие си хапват различни зеленчуци, например сладки картофи, моркови или чушки, но тиквата не е част от менюто им.

Ян Ян с удоволствие се занимава с разчупването на тиквите. Няколко удара с големите ѝ и пухкави лапи са достатъчни, за да да бъдат сразени тиквените чудовища.

 

 

Източник: Бюро за международни връзки на Община Виена в София