Хорът на момчетата от Колмар пя в София

Публикувано:
07:44ч / 27.04.2015г
Брой прочитания:
522
Брой коментари:
0

Десетата годишнина от откриването на посолство на Малтийския орден в София беше отбелязана с концерт на Хора на момчетата от Колмар на 25 април в Аулата на БАН. Сред официалните гости на събитието беше вицепрезидентът Маргарита Попова, представители на българските институции, посланици и други дипломати от чуждестранни посолства. В приветствието си към присъстващите Н.Пр. Камило Дзуколи, посланик на Малтийския орден у нас, припомни, че посолството в София беше открито в деня, когато преди 10 години беше подписан договорът за присъединяване на България към ЕС.

Последвалият концерт, на който бяха изпълнени песни на различни езици, включително и на български, създаде усещането за обединение на Европа и света чрез музиката.Накрая вицепрезидент Маргарита Попова и председателят на БАН, академик Стефан Воденичаров, се качиха на сцената, за да поздравят лично хористите и тяхната диригентка, на които сърдечно благодари и Н.Пр. Камило Дзуколи.

Хорът на момчетата от Колмар е основан преди 30 г. от Арлета Стейер, която и досега е негов артистичен директор и диригент. Хорът е признат за един от най-успешните представители на изкуството в Елзас.

Повече снимки от събитието може да видите на страницата на фондация „Европа и светът“ във Фейсбук.

Източник: www.evropaworld.eu