Информационни срещи на Българска фестивална асоциация

Публикувано:
07:52ч / 18.06.2015г
Брой прочитания:
154
Брой коментари:
0

Българската фестивална асоциация (БФА) организира поредица от информационни срещи по проект „Българо – норвежко партньорство за прозрачна и ефективна публична подкрепа на културния сектор в България“, осъществяван с финансовата помощ на Програмата за подкрепа на НПО в България по ФМ на ЕИК 2009 – 2014 г.

Срещите имат за цел да запознаят представители на фестивалния и гражданския сектор в Пловдив, Бургас, Варна и Русе  с проекта и постигнатото до момента. Основаната цел на събитията е получаването на непосредствена обратна връзка от всички заинтересовани страни на местно ниво, включително от  представители на неправителствените организации, местните власти, местни медии и пр.

Програмата ще бъде представена от д-р Момчил Георгиев – експерт по проекта, д-р Любомир Кутин – експерт по проекта, Васил Димитров – Председател на УС на БФА и член на Работната група по проекта и  Александра Гълъбова – Изпълнителен директор на БФА и ръководител на проекта. На събитията ще присъстват също Ива Чавдарова – началник отдел „Култура“ към община Русе и член на УС на БФА, Йорданка Ананиева, зам.-кмет „Култура и образование“ към община Бургас, Димитър Маджаров, директор ОП „Летен театър, фестивали и концерти“ към община Бургас, Румяна Петрова – Международен музикален фестивал “Варненско лято” и др.

След срещите очакваме дискусии за фестивални въпроси и предизвикателства, конкретни предложения за реформи на местно и национално ниво. Всички предложения ще бъдат обсъдени и включени като допълнения към Бялата книга с препоръки за реформи в сферата на културата.

Програма:

Пловдив – 19 юни 2015 (петък) от 11ч. до 14ч.

адрес: Империал Пловдив Хотел и СПА,  ул. Лев Толстой 6 , заседателна зала, ет.9

Покана  Програма

Бургас – 20 юни 2015 (събота) от 11ч. до 14ч.

адрес: Бизнес Инкубатор Бургас, ул. „Княз Ал. Батенберг“ № 28

Покана  Програма

Варна – 21 юни 2015 (неделя) от 11ч. до 14ч.

адрес: Радио Варна – Арт салон

Покана  Програма

Русе – 22 юни 2015 (понеделник) от 14ч. до 17ч.

адрес: Община Русе, Партер – Зала 1

Покана  Програма
Повече за проект „Българо – норвежко партньорство за прозрачна и ефективна публична подкрепа на културния сектор в България“ и БФА, можете да намерите на: www.bfa.bg

 

 

Източник: www.bfa.bg