Италиански дни във Фантастико

Публикувано:
12:34ч / 05.10.2022г
Брой прочитания:
273
Брой коментари:
0

Замeстник-ръководителят на посолството на Италия в София Франческо Калдероли, директорът на Италианската търговска агенция (ICE) – София Киара Петро и изпълнителният директор на търговската верига Фантастико Груп, Светослав Гаврилов, откриха на 4 октомври Италианските дни във Фантастико. Това стана в магазина в Драгалевци, на бул. „Черни връх“ №204. 

Специалната промоция, която ще се продължи до 31 октомври 2022 г. в 46-те магазина на веригата Фантастико, включва над 80 различни марки над 800 италиански продукта. България вече представлява основен пазар за италиански износ в сектора с около 209 милиона евро вносни продукти през 2021 г. Италия в частност е първият доставчик на кафе и зехтин в страната и втори – на вино.
Инициативата за Дните във Фантастико е сред събитията, посветени на VII издание на Седмицата на италианската кухня в света, и е подкрепена от посолството на Италия в София и други участници в така нарчената „Sistema Italia“ – италиански организации, развиващи партньорства и сътрудничество.
Магазинът Фантастико, в който се състоя откриването на Италианските дни, беше много добре подбран. Той е един от най-просторните от веригата, вътрешното оформление е направено с творческо въображение и артистизъм. Не бяха произнесени официални речи. Представителите на Италиянското посолство и на Агенция ICE заедно с изпълнителния директор на Фантастико обходиха щандовете, на които са изложени стоки, произведени в Италия, и обменяха впечатления от търговския обмен между двете страни.
В неформалния разговор Светослав Гаврилов отбеляза, че напоследък, освен към традиционно любимите в България италиански продукти, има интерес и към соевото мляко. Той обаче сподели, че клиенти се учудват защо в самата Италия могат да купуват същите стоки на по-ниски цени. На това зам.-ръководителят на италианското посолство Франческо Калдероли отговори, че и в Италия български стоки, като лютеницата, например, се продават по-скъпо, отколкото в България.
На няколко места в магазина можеха да бъдат дегустирани  италиански колбаси, песто, сосове, зехтин и вина. Лично на нас силно впечатление ни направи саламът с трюфели и побързахме да си купим от него.
Диана Йорданова, която ръководи корпоративните ковуникации на Фантастико Груп, ни поясни, че в по-малките магазини от веригата обикновено са правят подобни представяния с дегустации предимно на български продукти, но по-голямото помещение на магазина в Драгалевци дава възможност да се представят и чуждестранни фирми.
Застояхме се по-дълго в компанията на Росица Атанасова от Bibendum, която представяше вина от пет италиански региона. Тя ни заинтригува с богатите си познания си за историята на всеки от производителите.
Към добре организираната промоция на Италианските дни ще добавим рекламните видеоклипове, в които италиански търговски марки са представени на фона на културни и природни забележителности на Италия. Тези видеоклипове се прожектиран на екрани над касите в магазина, както и върху огромната външна стъклена фасада, където привличат погледите на минувачите.
Накрая държим да отбележим, че нашият сайт няма приходи от реклами, така че настоящата публикация е напълно безвъзмездна. Това ни дава свободата да споделяме откровено какво наистина ни е харесало и да го препоръчваме. Ръководим се от принципа, че за хубавите неща не бива да се пестят добри думи.
Гергина и Владимир Дворецки

Източник: Агенция ICE и еvropaworld.eu