Италианското участие на изложението Интерфуд & Дринк 2022

Публикувано:
10:31ч / 07.10.2022г
Брой прочитания:
169
Брой коментари:
0

20 италиански фирми, организирани от Италианска търговска агенция – ИТА, се включват в колективното участие на 21-то издание на международното изложение Интерфуд & Дринк, което ще се проведе в София от 5 до 8 октомври 2022.

Интерфуд & Дринк е част от най-големите изложения в хранително-вкусовия и HORECA сектор, които се провеждат едновременно в палатите на Интер Експо Център – София и обединяват областите храни и напитки, опаковки, машини и технологии.

Италия е сред основните търговски партньори на България и вносът на италиански хранителни продукти непрекъснато се увеличава, като страната държи първо място при вноса на кафе, с 30% пазарен дял и вноса на зехтин, с 46% пазарен дял и е на едно от първите места при вноса на вина, сирена и паста.

Българският потребител винаги показва внимание и интерес към характерните за италианската кухня специалитети и продукти и жива възприемчивост към новостите на българския пазар.

В тазгодишното издание ще вземат участие 20 изложители от различни области на Италия. Ще бъдат представени зехтин, вино и ликьори, кафе, сладкарски изделия и нуга, паста и тестени изделия, сосове и консерви, ориз, крекери: AMBRE www.ambrewines.com, ANNA SPINATO WINERY www.spinato.it, AZIENDA AGRICOLA ALBERTO CIACCIO www.tenuteciaccio.it, AZIENDA AGRICOLA SALLEMI GIOVANNI www.nerodavolasallemi.it, BIANCAFFE’ www.biancaffe.com, CANTINE POVERO www.cantinepovero.com, DAVIA www.davia.it, FONDACO www.fondacovini.com, GRANDI RISO www.grandiriso.it, I.T.AN SNC F.LLI NARDONE www.nardone.it, ICAF www.caffeicaf.com, ITALYBE www.italybe.com, LEONADRA TARDI www.leonardatardi.com, MAGI SPIRITS www.magispirits.com, PASTIFICIO FABIANELLI www.fabianelli.com, RAFF www.cuscinetticroccanti.it, RUATA F.LLI SPA GOCCIADORO www.gocciadoro.it, SILVIO CARTA www.silviocarta.it, SOCIETA’ AGRICOLA TENUTE RAMPINGALLO www.rampingallo.com, TENUTA PATRUNO PERNIOLA www.tenutapatrunoperniola.it

Заповядайте в зала 5 на Интер Експо Център в дните от 5 до 8 октомври за пряка среща с италианските продукти и традиции в храните и напитките!

На фейсбук страницата на Италианска търговска агенция – офис София можете да намерите повече подробности за това събитие и за всички инициативи на Агенцията в България: Italian Trade Agency Sofia | Facebook

ИТА – Италианска Търговска Агенция е правителствена организация, която подкрепя икономическото и търговско развитие на италианските фирми в чужбина и работи за привличането на чуждестранни инвестиции в Италия. Мотивирана, динамична и модерна организация, с широка мрежа от офиси в чужбина, ИТА предоставя информация, съдействие, консултации, популяризиране и обучения на италианските малки и средни предприятия. Като използва най-модерните канали и инструменти за промоция и комуникация, Агенцията работи за утвърждаване на най-доброто от Made in Italy по света.

Снимките към публикацията са направени по време на официалното откриване на италианското колективно участие на 5 октомври в зала 5 на Интер Експо Център. Събитието откриха Н.Пр. Джузепина Дзара, посланик на Италия у нас, и директорът на ИТА – София Киара Петро. 

Фотоалбум от първия ден на изложението може да видите тук.

Още по темата на сайта ни:

Италиански дни във Фантастико

Източник: Италианска търговска агенция – ИТА