Изложба на Любен Стоев за Индия

Публикувано:
12:45ч / 31.03.2016г
Брой прочитания:
574
Брой коментари:
0

Клуб „Приятели на Индия” и посолството на Индия в България поканиха почитатели на индийската култура на откриването на изложбата на Любен Стоев „Цикъл „Индия” живопис, графика, рисунки“ на 29 март 2016 г., в изложбена зала „Средец” на Министерство на културата, бул. „Александър Стамболийски” № 17. Присъстваше Н.Пр. г-н Раджеш Кумар Сачдева, посланик на Индия у нас, който в словото си изрази своето удовлетворение колко вярно е усетил художникът духа на Индия.

Журналистката Даниела Кънева, известна с познанията си за индийските традиции, припомни, че и други български творци са се чуствали привлечени от тази далечна страна и са я пресъздавали в произведенията си. Тя допълни, че макар и немски възпитаник, Любен Стоев е уловил характерното за индийската атмосфера.

Действително, посетителите, които познават Индия, ще се убедят, че нейните багри и форми са предадени талантливо и правдиво от художника. А онези, за които това е все още непозната земя, чрез творбите му ще попаднат в нейната магнетичност.

Изложбата ще продължи до 9 април т. г.

Повече снимки от откриването може да видите на страницата на фондация „Европа и светът“ във Фейсбук.

Източник: www.evropaworld.eu