Конкурс за млади филмови режисьори на тема #EUandME

Публикувано:
13:05ч / 24.08.2018г
Брой прочитания:
268
Брой коментари:
0

Искате да разкажете страхотна история на тема #EUandME? Чувствате, че сте готови да напишете сценарий и бленувате да го реализирате с помощта на известен европейски режисьор? Мечтаете да видите как идеята Ви оживява на екрана? Представяме Ви конкурса за млади филмови режисьори #EUandME!

В рамките на кампанията #EUandME  младите кинорежисьори имат възможност да събудят „заспалия Спилбърг“ в себе си и да напишат и режисират късометражен филм, не по-дълъг от 5 минути, свързан с влиянието на Европейския съюз върху ежедневието на хората.

Филмът трябва да отразява една от петте теми на кампанията: „Дигитални технологии“, „Мобилност“, „Умения и бизнес“, „Устойчиво развитие“ и „Права“.

Всеки от петимата победители ще получи парична помощ от по 7500 евро, за да реализира идеята си.

За участие в конкурса са необходими:

  • Две резюмета от по 500 думи за предложения филм – едното на английски, другото – на родния език на кандидата.
  • Два видеоклипа по 60 секунди, направени със смартфон, в които се обяснява идеята на филма. Единият видеоклип трябва да е на английски език, а другият – на родния език на кандидата.
  • Линк към късометражен филм заснет от кандидата през последните 5 години.

Повече информация за конкурса и правилата, както и формуляра за кандидатстване ще откриете на следния линк: https://europa.eu/euandme/bg/yfc

Крайният срок за кандидатстване е 31 октомври 2018 г., 12:00 ч централноевропейско време.

За въпроси относно конкурса можете да се свържете с екипа на #EUandME на COMM-EUANDME@ec.europa.eu .

Кампанията #EUandME стартира в 28-те държави членки на ЕС през май 2018 г. и ще продължи 18 месеца. Наред с конкурса за млади филмови режисьори, тя включва популяризирането на пет късометражни филма на известни европейски режисьори, илюстриращи ползите от ЕС за европейските граждани, и редица други събития и дейности в държавите членки.

 

 

Източник: Представителство на Европейската комисия