Концерт на Марио и Нези огласи „Графа“

Публикувано:
20:14ч / 05.03.2023г
Брой прочитания:
142
Брой коментари:
0

Минувачите по столичната улица „Граф Игнатиев“ бяха приятно изненадани в събота вечер, 4 март, когато дочуха от Клуб „Ренесанс“ да се разнася музика на живо. Мнозина от тях се отбиха, за да видят какво става, и не останаха разочаровани. Там имаше концерт на младия композитор и пианист Марио Йоцов и цигуларката Незиха Ибишева, озаглавен „Музикална палитра“. Някои от посетителите сядаха покрай масите, за да се насладят на изпълненията на атрактивното дуо. Други, за които не бяха останали места, се задоволяваха само да заснемат клип със смартфоните си и да си тръгнат с приятни впечатления.

Преди началото на концерта Марио разкри, че се е запознал с Нези преди осем години. Тогава той пуснал обява, че търси цигуларка за изпълнение на произведенията на дуо „Secret garden“. Става въпрос за прочутата музикална група, съставена от норвежкия композитор и пианист Ролф Льовланд и ирландската цигуларка Фионуала Шери. Именно с шест пиеси на „Secret garden“ започна концертът, който продължи близо три часа. Марио и Нези демонстрираха добър синхрон, усъвършенстван по време на дългото им творческо сътрудничество.

След проникновеното изпълнение на хитовете на норвежко-ирландското дуо, те минаха към по-емоционалната част от концерта – поредица от танга, включително и прочутото “Либертанго“ на Астор Пиацола. „Музикална палитра“ продължи с десетина интерпретации на теми от популярни филми като „Цар Лъв“, „Любовна история“, „Карибски пирати“, „Индиана Джоунс“ и „Междузвездни войни“. Това са едни от най-характерните изпълнения на двамата млади музиканти, които често представят пред публика подобни шедьоври на филмовата музика.

Концертът приключи с интересен бис – „Бесаме мучо“ на Консуело Веласкес, който накара мнозина гости на Клуб „Ренесанс“ да пригласят на дуото. Желаем нови творчески успехи на Марио и Нези!

Текст и снимки: Владимир Дворецки

Подробен фоторепортаж от концерта може да видите тук.

Вижте и нашата публикация за концерта с авторска музика на Марио Йоцов, в който освен други негови приятели се включи и Незиха Ибишева:

Впечатляващ авторски концерт на Марио Йоцов събра неговите приятели

 

Източник: www.evropaworld.eu