Мароканска вечер с Нов симфоничен оркестър

Публикувано:
07:13ч / 24.10.2018г
Брой прочитания:
407
Брой коментари:
0

В резиденцията на Н.Пр. г-жа Закиа Ел Мидауи, посланик на Мароко у нас и почетен патрон на Нов симфоничен оркестър, на 17 октомври т.г. се състоя вечер с участието на част от оркестъра и на неговия създател, музикалният критик Юлия Христова. Присъстваха посланици и други дипломати, културни дейци.

Нов симфоничен оркестър е член на Европейската мрежа на симфоничните оркестри. Основан е през 1991 г. с амбицията да изгради оригинален културен модел със своя система за работа с младите музиканти, за организацията и финансирането. Към него вече се е обособило и Общество от приятели, към което може да се присъедини всеки почитател на симфоничната музика.

Преди да зарадва присъстващите с няколко свои солови изпълнения заедно с петима от колегите си, артистичният директор на оркестъра, кларинетистът Борислав Йоцов, сърдечно благодаря на Н.Пр. г-жа Закиа Ел Мидауи за подкрепата, която оказва на неговата музикална формация. От своя страна, тя призова и други посланици да последват примера й.

Приятна изненада на вечерта бяха танците на младежка палестинска група от град Рамала.

Освен на европейските и арабски ритми гостите имаха възможност да се насладят и на прочутия марокански чай, запазена марка на всяка проява, организирана от посолството на Кралство Мароко в София.

Още снимки от събитието може да видите на страницата на фондация „Европа и светът“ във Фейсбук.

 

Източник: www.evropaworld.eu