Медиите и журналистиката в Европа – акцент на зимната сесия на ПАСЕ

Публикувано:
16:21ч / 23.01.2017г
Брой прочитания:
228
Брой коментари:
0

Атаките срещу журналисти и свободата на медиите в Европа, предизвикателствата и отговорностите на онлайн медиите и журналистиката, както и необходимостта да се сложи край киберпрестъпленията и враждебната реч в Интернет ще бъдат във фокуса на зимната сесия на Парламентарната сесия на Съвета на Европа (ПАСЕ), която се провежда в Страсбург от 23 до 27 януари 2017 г.

При откриването на сесията беше приета окончателната й програма и беше взето решение да се проведе спешен дебат за необходимостта от реформиране на европейските миграционни политики, както и дебат за ситуацията в Сирия и нейното въздействие върху съседните страни.

Никос Анастасиадис, президент на Кипър, Клаус Йоханис, президент на Румъния, и Йоханес Хан, еврокомисар по политиката на ЕС за съседство и преговори за разширяването, ще говорят пред парламентаристите. Съобщение пред Асамблеята ще направи Турбьорн Ягланд, генерален секретар на Съвета на Европа, а словото на външния министър на Кипър Йоанис Касулидес ще бъде за Кипърското председателство на Комитета на министрите.

По време на сесията ще има дискусии за функционирането на демократичните институции в Украйна, положението в Ливан и рисковете за регионалната стабилност и сигурност на Европа, за хуманитарната криза в Газа.

 

Източник: Съвет на Европа