Млади начинаещи учители франкофони в действие

Публикувано:
06:16ч / 30.06.2018г
Брой прочитания:
124
Брой коментари:
0

130 e бщият брой стажанти от Централна и Източна Европа, които участваха от декември 2017 до юни 2018 г. в третото издание на програмата „Млади начинаещи учители в действие“(JEDA), разработена от Франкофонския регионален център за Централна и Източна Европа (CREFECO) с техническата и педагогическа подкрепа на Центъра за продължаващо обучение към университета в Руан.

Обучението се проведе в две фази:

– „JEDA 1“, с нови участници от шест страни в региона (Албания, Армения, Бивша югославска република Македония, Молдова, Румъния и Сърбия). В продължение на 25 седмици 67 стажанти работиха по три модула: езиково усъвършенстване, оценка и подобряване на дидактическите умения.
– Във фазата „JEDA 2“ се включиха 63 стажанти, които вече бяха преминали първата фаза миналата година. Този път акцентите в обучението бяха върху устната практика и провеждането на учебните занимания в клас, оценката на уменията на учениците и изучаването на граматика чрез игри.
Стартирала през 2014 г., програмата „Млади начинаещи учители в действие“ дава възможност на младите учители по и на френски език да подобрят уменията си чрез обучение онлайн, което дава инструменти и методи, подобряващи преподаването като цяло, както и нивото на владеене на френски език от учениците.

Информацията на френски език може да прочетете в рубриката Francophonie на сайта ни.

Източник: МОФ